fbpx

Vijesti:

2. kolovoza 2016.

Petrov: Ne vidim kako bi Milanović mogao biti u izvršnoj vlasti

Promjena jednog čovjeka u stranci ne znači promjenu stranke. To je čisto ušminkavanje pred izbore, rekao je Petrov o HDZ-u.

Predsjednik Mosta nezavisnih lista i potpredsjednik Vlade Božo Petrov rekao je u ponedjeljak u Rijeci kako smatra da u politici može biti poštenja i etike, da će Most ovoga puta tražiti jačanje jamstva od mogućih partnera te da ne isključuje suradnju s SDP-om, ali bez Milanovića u izvršnoj vlasti. Ocijenio je da promjena jednog čovjeka na čelu HDZ-a ne znači promjenu situacije u stranci te da se onima koji su opozvali vladu ne može vjerovati.

-Ovoga puta ćemo tražiti puno jača jamstva jer Hrvatska više nema vremena, a njih pozivam da se konačno odluče raditi za dobrobit svih građana – kazao je Petrov ističući da je „Most u ovih šest mjeseci udario potpuno drukčije standarde“. Na pitanje kako će bilo koga pridobiti za jamstva, odgovorio je da će „inicijativom građana i javnošću prisiliti i jedne ili druge da prihvate jamstva i budu odgovorni, a mi ćemo podsjećati građane dokle se došlo s aktivnostima i projektima i pozvati ih da budu spremni, ako se političari ne budu htjeli držati potpisanog, primjerice na referendume.

Na pitanje o suradnji s HDZ-om, ili SDP-om Petrov je rekao da je predizborni cirkus smiješno komentirati.

-Ne vjerujem da će današnje izjave ostati iste nakon izbora i to je razlog zbog kojeg ćemo tražiti jamstva. Nama je svejedno, budući ih definiramo istima, no bitan je program i jamstva na temelju koji ćemo tražiti partnera. Što se tiče SDP-a, ne znam kako možemo surađivati s Milanovićem koji je išao prevariti Most za prošle parlamentarne izbore, a sada je odabrao taktiku gašenja bilo kakvih odnosa s Mostom jer mu tako odgovara, jer ga je strah da birači imaju više lijeva svjetonazorska stajališta na kraju glasaju za Most – rekao je.

Govoreći o HDZ-u, rekao je da „ne vide način kako istim čelnim ljudima koji su opozvali ovu vladu možemo vjerovati da će se držati riječi.“ Smatra da promjena jednog čovjeka u stranci ne znači promjenu stranke. – Čisto ušminkavanje pred izbore bez jasne strategije i odluke da će se situacija u stranci promijeniti, da će to biti više izražen demokratski proces, nama ne znači ništa – istaknuo je.

 

Izvor: Tiskano izdanje Večernji list 2.8.2016.

Autor:HINA


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj