fbpx

Vijesti:

21. kolovoza 2016.

Nizar Shoukry: ˝Moj glavni zadatak bit će vratiti Inu na njene bušotine˝

nizar

Piše: Večernji List

˝Moj glavni zadatak bit će vratiti Inu na njene bušotine˝

1. Zašto ste se odlučili baviti politikom i biti baš na listi Mosta?

Za mene politika nije ništa novo. Odrastao sam u političkoj obitelji. Moj je otac bio zastupnik u sirijskom paralamentu i sve mi je to poznato i puno sam naučio od njega. Imam dobru podlogu za bavljenje politikom. Zašto sam se odlučio za Most? Odgovor je jednostavan. 30 godina živim u Hrvatskoj i HDZ i SDP nisu ništa napravili za hrvatsko pučanstvo. Ja živim u Slavoniji i gledam kako svakodnevno odlaze mladi naraštaji. Bojim se da ću jednog dana morati gledati kako odlaze i moja djeca trbuhom za kruhom. Most je nova i drukčija stranka koja želi raditi za boljitak Hrvatske. Oni žele stabilizirati Hrvatsku i iskorjeniti korupciju i kriminal. Njihova je vizija podići standard na najviši nivo kao što želi svaki Hrvat.

2. Bili biste prvi Sirijac u Hrvatskom saboru?

Prije svega sam hrvatski državljanin sirijskog porijekla. Žalosti me kada o meni pišu kao Sirijcu iz Alepa, ne spomenu da sam hrvatski državljanin. Živim u Hrvatskoj više od 31 godinu i osjećam se kao Hrvat jer ovdje sam stekao svu afirmaciju i želim ostati živjeti u ovoj prekrasnoj i prelijepoj zemlji. Oženio sam se Hrvaticom i imam dvije prekrasne kćeri. Radim tu i plaćam porez kao i svaki Hrvat. Nitko nema pravo osporavati moju ljubav prema Hrvatskoj i isticati moje ime i prezime i boju kože. Znam da je predizborna kampanja prljava, ali ovo su niski udarci ispod pojasa.

3. Za što ćete se zalagati ako uđete u Hrvatski sabor?

Svakako za promjenu vanjske politike Hrvatske. Da se malo više otvori prema Bliskom istoku i da ne čekamo na zeleno svjetlo od EU za svaki naš potez. Mi jesmo mala zemlja ali možeemo puno toga napraviti. Imamo vrhunske kapacitete te firme koje jako dobro kotiraju na Bliskom istoku i štete bi bilo ne iskoristiti to. Ina je našla najveće bušotine u Siriji i moj glavni zadatak je vratiti ju na njezine bušotine.

 


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj