‘Drago mi je da sam danas u Splitu. Pogotovo mi je drago što sam okružen ovako kvalitetnim ljudima poput gospodina Zdenka Omrčena i gospođe Ivane Ninčević, koji su u svojim lokalnim sredinama pokazali što znači promjena, kao i standarde koji se trebaju nametnuti u politici i gospodarstvu‘, kazao je Petrov.’Očekujem od građana za ove izbore da pokažu kako im je stalo do promjene sustava koji u zadnjih 20-ak godina ide samo u korist dvije najveće stranke koji su gradili samo za svoje potrebe, a ne za korist građana’, opetovao je šef Mosta i zaključio: ‘Dok se ne dogode promjene, ne može se pisati bolja budućnost Hrvatske.’‘Svi se moramo potruditi da dođe do promjena’

‘Pojavom ljudi iz Metkovića i Omiša dogodilo se da se dvije suprotstavljene grupacije više ne mogu smjenjivati i Most je nešto što su hrvatski građani prepoznali kao nešto što donosi promjene’, naglasio je Zdenko Omrčen.

I sama poduzetnica Ivana Ninčević istaknula je važnost malog i srednjeg poduzetništva kazavši da ga je potrebno poticati iz europskih fondova, ali da se često zaboravlja kako je potrebno i sačuvati postojeće obrtnike, poljoprivrednike i gospodarstvenike tako da im se ukine namete, smanji poreze i sredi tržište.

‘Hrvatska je nakon Domovinskog rata prvi put u prilici da zaista dođe do promjena i svi se za to moramo potruditi’, poručila je Ninčević.

Što (ni)je politika?

Odgovarajući na novinarska pitanja Petrov je komentirao najave Milana Bandića o uvođenju statusa roditelja odgajatelja te podsjetio da je Most predlagao status majke odgajateljice naglasivši: ‘To jest jedna od mjera koje se treba uvesti. Problem je što su naše financije dovedene u takvo stanje da je to sad teško provedivo. Na stranu što će svi politički oponenti reći, poput smanjenja PDV-a, ja bih volio da oni to sve provedu u djelo nakon izbora, ali nakon izbora neka svi bace predizborne letke u kantu za smeće i nastave kako su radili prije’.

Govoreći o kulturi ponukan novinarskim pitanjem nakon današnjega sastanka čelnika Narodne koalicije SDP-ova Zorana Milanovića s kulturnjacima, Petrov je kazao da bi se kultura trebala odvojiti od politike. ‘Meni je sasvim prihvatljivo da se odvoji politika, ne samo od kulture, mislim da se politika treba odvojiti od vođenja državnih tvrtki, koje se vode po političkoj liniji, gdje se namjerno smanjuju njezine vrijednosti da bi ih kasnije preuzeo jedan dobar poduzetnik. Politika je nešto što treba dati okvir uređenoj zemlji, gdje će druge struke funkcionirati’.