fbpx

Vijesti:

25. kolovoza 2016.

Ministar Orepić s policijskim i vatrogasnim čelnicima obišao zgariste u Žaboriću

14039953_324583554541537_3635091338235683538_n

Piše: sibenik.in

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić obišao je danas zgarište u Žaboriću gdje je jutros u 7 sati konačno ugašen požar koji je tri dana zadavao muke šibenskim vatrogascima, a zbog kojeg je u utorak na dva sata bila zatvorena i Jadranska magistrala.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, Volimir Milošević, prilikom obilaska terena izvijestio je ministra o situaciji na šibenskom području gdje je tijekom 48 sati bilo čak 25 požara.

– Ministra Orepića zanimalo je kako smo organizirali obranu i načini na koje smo gasili, a spomenuo sam mu i probleme s kojima smo se ovih dana susretali u šumama u kojima nema dovoljno protupožarnih puteva. Šume nisu očišćene kako treba, a većinom su ovo propusti Hrvatskih šuma i privatnih vlasnika. Sama naša akcija gašenja bila bi efikasnija da su vozila mogla pristupiti vatri i da su se vatrogasci mogli slobodnije kretati na terenu. To su preventivne aktivnosti koje treba obaviti prije nego što požar plane  – upozorio je zapovjednik Milošević ministra Orepića.

Ministar je, vidjevši kroz kakav su se neprohodan teren vatrogasci morali probijati, pohvalio kako njihove, tako i napore ostalih hitnih službi koji su zajedničkim snagama obranile kuće i ljude od vatre.

Milošević i Orepić dotakli su se i sustava vatrogastva na državnoj razini, a ministar se složio s Miloševićevom tvrdnjom kako bi svi koji se bave tom djelatnošću trebali biti pod istom kapom.

– Umjesto odvije ili tri organizacije koje se bave vatrogastvom, trebala bi postojati jedna jedinstvena – zaključio je zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević.

U obilasku zgarišta, s ministrom su bili i načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić, županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić te Milovan Kević iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj