fbpx

Vijesti:

28. kolovoza 2016.

Kovačić: Nije bitno je li na vlasti SDP, HDZ ili njihove nadstranačke firme, tajkuni vode državu

kova wb

Piše: vecernji.hr

“Mislim da je Plenković pristojan, uglađen čovjek, ali pitanje je koliko će imati moći da provede promjene za koje se zalaže HDZ”, poručio je Kovačić.

Mostov Ivan Kovačić gostovao je u emisiji televizije N1 i napomenuo da je nebitno nalaze li se na vlasti SDP ili HDZ te da tajkuni vode državu.

“Most nema ništa protiv da ostane u oporbi. Nebitno  je li na vlasti SDP ili HDZ, njihove nadstranačke firme, tajkuni vode državu. Mislim da se protiv toga nemoguće boriti dok su na vlasti”, rekao je Kovačić, koji smatra da bilo koja druga stranka, koja štiti nacionalne interese može popraviti stanje u državi.

“Vidio sam da nikad nisu bili bolji rezultati za rast BDP-a, nego otkako je tehničke vlade, otkako nema vlasti”, kazao je Kovačić, pritom misleći da “nije bilo tunela ili nečeg sličnog”.

Velika koalicija loše rješenje za Hrvatsku

“Teško je za reći, ali za državu bi bilo najbolje da se napravi velika koalicija, da narod vidi da je to jedan te isti ogranak iste stranke. Teško da će to biti na ovim izborima, ali dobro bi bilo da Most ustraje u tome da ne ide u vlast. Mi smo opet brzo i reagirali, jer smo donijeli odluku o novim izborima sredinom šestog mjeseca”, smatra Kovačić.

“Plenković je pristojan i uglađen čovjek”

Komentirao je gradonačelnik Omiša i novog predsjednika HDZ-a Andreja Planekovića. “Mislim da je Plenković pristojan, uglađen čovjek, ali pitanje je koliko će imati moći da provede promjene za koje se zalaže HDZ”, poručio je Kovačić.

Smatra da Most ne trebaju zanimati promjene unutar HDZ-a. 

“Nas uopće ne bi trebala zanimati transformacija HDZ-a. Mi nismo ovdje da radimo kadroviranje u drugim strankama. S ološem i razbojnicima neću surađivati, ne govorim samo o strankama. Ukoliko ima neiskvarenih ljudi, koji nemaju afere, zašto ne bismo surađivali i s HDZ-om i s SDP-om?”, kazao je Kovačić.

Medijski spin smatra mišljenjem da je Plenković bolji od Milanovića i da od dogovora neće biti rezultata.

“Nema ništa od bilo kakvih dogovora ni s jednom ni s drugom stranom. Ovaj put ćemo sigurno drugačije pregovarati. Neke će se stvari morati drugačije napraviti, kako bi se postigla suradnja”, zaključuje Kovačić.

Kriva interpretacija Mostova negiranja Milanovića i Plenkovića kao premijera

Kovačić tvrdi da Most ne brani dvojci kandidata da postanu premijeri. “To se krivo shvaća. Ja imam pravo izbora da mi niti jedan ne bude premijer, kao što i građani imaju pravo izbora. Most je dobio 19 saborskih zastupnika, u preostalih je 132 zastupnika bilo dovoljno zastupnika da se stvori većina. Zbog čega bi nas 19 bilo krivo zbog onih 132 što se nisu dogovorili?”, zaključuje Kovačić.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj