fbpx

Vijesti:

17. listopada 2016.

Petrov: Jamstva Mosta su mali koraci koji pokazuju smjer u kojem će Hrvatska ići

sabo70 141016

 

U večerašnjem Dnevniku Hrvatske radiotelevizije gostovao je čelnik Mosta nezavisnih lista i  predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov. Na pitanje hoće li Vlada biti izglasana u srijedu rekao je da vjeruje da hoće i da su imena za ministre iz kvote Mosta nezavisnih lista poznata, a to su Slaven Dobrović – Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ante Šprlje – Ministarstvo pravosuđa, Vlaho Orepić – Ministarstvo unutarnjih poslova i Ivan Kovačić – potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar uprave.

„Što se tiče medijskih natpisa o tome kako se zastupnici Mosta nezavisnih lista i predlagatelji zakona nisu pojavili na jutrošnjem sastanku, problem je bio u saborskoj administraciji. Jedino je Ivan Kovačić dobio pravovremenu informaciju i to neslužbenim putem. To se više neće ponoviti, a mi ćemo nastaviti inzistirati na tome da se odgovorno radi“, objasnio je Petrov.

Na pitanje kako komentira odustajanje od hitnih procedura za jamstva rekao je da se od ničega nije odustalo nego Most nezavisnih lista ima mogućnost diktiranja dinamike procesa i kreiranja dnevnog reda i zbog toga su prijedloge zakona pustili u redovnu proceduru.

„Kada sagledamo suštinu jamstava, riječ je o malim promjenama koje su pokazatelj smjera u kojem će Republika Hrvatska ići“, zaključio je predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov u gostovanju na Dnevniku Hrvatske radiotelevizije.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj