fbpx

Vijesti:

17. listopada 2016.

Šimić: Ove godine iz proračuna 6 milijuna kn manje za fin. stranaka

most_ured24-270915

Šef Kluba zastupnika Mosta nezavisnih lista Miroslav Šimić večeras je gostovao u Dnevniku NOVA TV. Na temu promjene Zakona o financiranju političkih stranaka objasnio je odnos sredstava u državnom proračunu sa sredstvima za financiranje političkih stranaka.

“Promjenom Zakona o financiranju političkih stranaka dobili smo to da što država više prihoduje, što gospodarstvo više raste, stranke dobivaju više. Ovom promjenom u odnosu na dosadašnji zakon u ovoj godini stranke će dobiti šest milijuna kuna manje.”, rekao je Šimić.

Po predhodnom Zakonu o financiranju političkih stranaka sredstva su bila vezana uz proračunske rashode, što je država više trošila, stranke su dobivale više. Osvrnuo se i na propust administracije zbog kojega Mostovi zastupnici, predstavnici predlagatelji nisu došli na sjednicu gdje su se trebali raspraviti Mostovi prijedlozi.

“Ni na kakav sastanak i ni na kakav odbor se ne dolazi ako ne dobijete poziv. Vi očekujete poziv na odbor, kao što smo danas dobili pozive na odbore koji se sutra održavaju. Za odbore koji su danas bili održani, na žalost nismo dobili pozive. Žao nam je što se tako dogodilo, međutim zastupnici Mosta tu nemaju nikakve odgovornosti. Jednostavno sustav već godinama funkcionira na način da se ljude zove na odbore i prirodno je da mi očekujemo da nas se pozove.”, objasnio je Šimić.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj