fbpx

Vijesti:

26. studenoga 2016.

Čikotić: Izmijenit ćemo postojeći zakon radi rješavanja problematike razdjelnika topline

vlcsnap-2016-04-13-08h55m14s211

Foto: Screenshot HRT

Izvor: tportal.hr

Državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotić u petak je na sastanku s predstavnicima udruga za zaštitu potrošača vezano uz problematiku razdjelnika topline, poručio kako će Ministarstvo ići u izmjene postojećeg zakonodavnog okvira u području toplinarstva.

Na sastanku s Čikotićem bili su predstavnici Regionalne organizacije zaštite potrošača, Udruge za zaštitu potrošača “Razdjelnici topline” i Udruge “Energovi pingvini”, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

“Razdjelnici topline su jedna od prioritetnih tema, to je gorući problem u toplinarstvu. Kako bi iznašli najkvalitetnije rješenje, ključno je da uz osiguranje svih ulaznih podataka, stručnih pravnih i ekonomskih podloga, razgovaramo sa svim dionicima procesa i zainteresiranim stranama”, rekao je državni tajnik Ante Čikotić naglasivši kako je jasno da postoje određeni nedostaci na razini sustava te je u području toplinarstva potrebno izmijeniti zakonodavni okvir.

Predstavnici udruga izrazili su zadovoljstvo otvorenim dijalogom te su upozorili da je bivša Vlada zakonom iz 2013. godine kojim je uvedena obaveza ugradnje razdjelnika, a bez studije tehničke izvodljivosti i ekonomske analize, oštetila hrvatske građane. Predstavnici udruga su također istaknuli nužnost izmjene zakona.

Državni tajnik Čikotić poručio je kako će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike ići u izmjene postojećeg zakonodavnog okvira. Radi donošenja najkvalitetnijeg rješenja, razgovarat će sei sa svim uključenima i zainteresiranima za tu problematiku.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj