fbpx

Vijesti:

21. srpnja 2017.

Mostovi vijećnici ZG gradskih četvrti ne podliježu pritiscima

coverzg

KONSTITUIRANJE VIJEĆA GRADSKIH ČETVRTI – MOST SE NIJE PRIKLONIO NIJEDNOM BLOKU

U sjeni konstituiranja Gradske skupštine Grada Zagreba želimo skrenuti pažnju javnosti da su se prošlih tjedana konstituirala vijeća svih sedamnaest gradskih četvrti u Gradu Zagrebu, završno s vijećem GČ Stenjevec koje je konstituirano iz trećeg pokušaja. Most nezavisnih lista ima vijećnike u 9 gradskih četvrti. Na svim konstituirajućim sjednicima kod izglasavanja predsjednika i potpredsjednika pojedinih vijeća predstavnici Mosta glasovali su suzdržano, sukladno dogovoru na koordinaciji izabranih vijećnika Mosta, uz izuzetak konstituiranja vijeća GČ Trešnjevke jug.

Na taj način želimo se distancirati od vodećih stranaka u Gradu Zagrebu koji naš grad iz dana u dan sve više pretvaraju u političku „močvaru“.

Primjer Trešnjevke jug gdje je Mostov vijećnik glasao protiv izbora izabranog potpredsjednika GČ će ostati zabilježen kao vrhunac političke trgovine na razini mjesne samouprave Grada Zagreba.

U toj četvrti su dva vijećnika s Nezavisne liste Sandre Švaljek u prvom krugu glasovanja podržavali kandidata SDP-a, a u drugom krugu, dvadesetak minuta poslije, bili odlučujući glasovi za izbor predsjednice GČ iz reda BM365. Istodobno je jedan od te dvojice vijećnika, koji su promjenili odluku unutar 20 minuta, izabran kao potpredsjednik GČ, čemu se Most suprotstavio i glasao protiv.

Da je riječ o pravoj političkoj močvari, svjedoče i pritisci na naše vijećnike da se, različito od našeg programa, za koje smo dobili povjerenje birača, i dogovora unutar koordinacije Mosta, podrže neke od kandidata za predsjednike i potredsjednike vijeća gradskih četvrti, uz nuđenje pozicija potpredsjedničkih, čak i jedne predsjedničke pozicije. Želimo naglasiti da su naši vijećnici primjetili da u nekoliko vijeća gradskih četvrti izabrani vijećnici s kandidacijskih lista Nezavisne liste Sandre Švaljek, HKS-a i HSLS-a glasuju između sebe potpuno različito u istom vijeću oko podrške pojedinim kandidatima za predsjednika i potpredsjednika Vijeća, iako su mandate osvojili na zajedničkoj listi (GČ Maksimir, GČ Podsused-Vrapče, GČ Stenjevec, GČ Črnomerec, GČ Novi Zagreb-istok, GČ Trešnjevka jug).

Također, sukladno političkoj prostituciji na razini države i u vijećima gradskih četvrti zabilježena je podrška vijećnika HNS-a predsjednicima i potpredsjednicima Vijeća iz redova stranke BM 365 i HDZ-a, iako su ti vijećnici izabrani na koalicijskoj listi s SDP-om (GČ Črnomerec). U tome nisu ostali usamljeni, pridružili su im se pojedinci iz SDP-a u GČ Novi Zagreb-zapad.

Paralelno sa stranačkim pritiscima, više nas veseli da se u onim konstituiranim Vijećima, Mostovim vijećnicima obraćaju građani te od njih dobivaju pravodobne informacije o komunalnim radovima u njihovim kvartovima te su zajedno s njima već počeli riješavati određene komunalne probleme.

 


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj