fbpx

Vijesti:

17. listopada 2017.

HDZ više nema ni jedan argument za opstruiranje rada Povjerenstva

Nikola Grmoja

S obzirom da zbog greške HDZ-a i SDP-a nije izabran potpredsjednik Istražnog povjerenstva za Agrokor pa će Odluka o Istražnom povjerenstvu morati ponovno pred raspravu u Hrvatski sabor, saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista i član Povjerenstva Nikola Grmoja predložit će da se ta prilika iskoristi kako bi se iz Odluke o Istražnom povjerenstvu maknula točka oko kvalitete financijskih izvješća.

„Na taj način bi se u slučaju podizanja optužnice izgubio smisao svakog argumenta HDZ-a o zaustavljanju rada Istražnog povjerenstva. Premda njihove tvrdnje ni ovako nemaju uporište jer mi i u slučaju podizanja optužnice za lažiranje financijskih izvještaja možemo nastavit s radom po drugim zahtjevima unutar Odluke. S ovim prijedlogom HDZ više neće moći naći niti jedan segment za koji će se moći uhvatiti kako bi u slučaju podizanja optužnice opstruirali rad Povjerenstva,“ objasnio je Grmoja.

Osim toga, uputio je i Prijedlog za Poslovnik saborskog Istražnog povjerenstva u kojem stoji:

„Istražno povjerenstvo prekinut će rad o pitanjima utvrđenim Odlukom o osnivanju Istražnog povjerenstva o kojima je pokrenut sudbeni postupak i o tome izvijestiti Hrvatski sabor. U drugim pitanjima utvrđenim Odlukom o osnivanju Istražnog povjerenstva o kojima nije pokrenut sudbeni postupak Istražno povjerenstvo će nastaviti s radom.“


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj