fbpx

Vijesti:

26. listopada 2017.

Plenković i Vlada su sve znali i zato moraju snositi odgovornost

3539bdf0dbd83b11f835
Vrijeme će pokazati koliko je štete Republici Hrvatskoj nanio ugovor koji je danas izašao na vidjelo, koji Vladinog izvanrednog povjerenika za Agrokor neraskidivom vezom veže za američki Knighthead Capital. Premijer Plenković i Vlada morali su znati za to i moraju snositi odgovornost. Kada smo mi inzistirali na podacima i na transparentnosti premijer nas je nazivao populistima. Danas je jasno da mu je takvo inzistiranje bilo prijetnja da će se saznati ovo što je danas cijeloj javnosti jasno.
U sjeni ove nevjerojatne priče o Agrokoru koja je s Antom Ramljakom trebala konačno doživjeti rasplet, a ne novi još štetniji zaplet, ostao je još jedan HDZ-ov pokušaj opstruiranja rada Istražnog povjerenstva. Naime, nakon što su glasovali za to da medijima i javnosti ne budu dostupne sjednice Povjerenstva, u Poslovnik su unijeli stavku o tome da kada nema kvoruma Povjerenstvo ne može raspravljati. Dokaz je to da HDZ uporno želi izbjeći istinu jer bi istina vjerojatno bila pogubna po neke njihove istaknute članove. Transparentnost i čisti start moraju započeti saborskim istražnim povjerenstvom.
Današnji dan pokazuje kako metoda zataškivanja, manipuliranja i muljanja konačno mora odumrijeti u hrvatskom društvu i politici.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj