fbpx

Vijesti:

3. studenoga 2017.

Bulj: Sapunar i Boban oko tematske sjednice o TE Peruća služe se manipulacijama i obmanama

593828

 Za ponedjeljak, 06.11.2017., najavljena je Tematska sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije o termoelektrani Peruća. O termoelektrani Peruća narod se izjasnio PROTIV s preko 20 000 potpisa na peticiju, a veliki dio znanstvene i stručne javnosti jasno i javno je upozorio na katastrofalne ekološke, ekonomske i strateške posljedice termoelektrane na Perući.

 

Klub zastupnika MOST-a predložio je da se na sjednicu pozovu predstavnici stručne javnosti, a očito i naroda, koji su iznijeli argumente protiv termoelektrane, sveučilišne profesore Stanka Uršića i Ivu Šimunovića te doktoranda fizike Mislava Cvitkovića. Međutim, predstavnici Županije i Skupštine, odnosno g.Boban i g.Sapunar, odlučili su ignorirati glas naroda i struke te na sjednicu pozvali 9 „stručnjaka“ koji su velikim dijelom radili na Studiji, a s druge strane samo gospodina Cvitkovića. Postavlja se pitanje je li to pravedno?

 

Osim toga, vijećnicima Županijske skupštine do sada nije dostavljena apsolutno nikakva dokumentacija ni materijal o problemu KKPE Peruća kao ni popis gostiju na sjednici. Na temelju čega točno bi vijećnici trebali raspravljati i donositi odluke o jednoj od najvažnijih tema u državi?

 

„Ovakva izolacija naroda i vijećnika sjednice predstavlja kršenje svih načela pravednosti i pravičnosti, te nepoštovanje struke i znanosti. Osim toga metoda 1:9 u korist onih koji su sudjelovali u izradi Studije, te skrivanje informacija od vijećnika svakako je izokretanje svih demokratskih vrijednosti. Sapunar i Boban služe se manipulacijama i obmanama“, komentirao je Miro Bulj, županijski vijećnik i saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista

 

Osim toga, Miro Bulj ponovno je pozvao građane na prosvjed ispred Skupštine (ispred Doma na Zenti u Split) u ponedjeljak u 10:00h.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj