fbpx

Vijesti:

16. ožujka 2018.

VRIJEME JE DA SE KAŽE DOSTA GOMILANJU PROFITA NA LEĐIMA HRVATSKIH RADNIKA

Zagreb, 16. ožujka 2018. – Saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Miro Bulj u Hrvatskom saboru održao je stanku kojom je dao podršku najavljenom prosvjedu zbog društvene neodgovornosti Uprave Hrvatskog telekoma. Prosvjed je najavljen za 17. ožujka 2018. godine u 11 sati na Cvjetnom trgu.

Naveo je kako financijski rezultati Hrvatskog telekoma pokazuju da je završena još jedna uspješna godina i kako je Deutsche telekom kao vlasnik vjerojatno time zadovoljan, ali korisnici i radnici su nezadovoljni. Dok Hrvatski telekom ima ogromnu dobit radnička prava na najnižim granama. Hrvatski Telekom je od 2000. godine otpustio preko 10.000 radnika, ali je bilo i zapošljavanja, pa od 11.400 radnika koliko je bilo u trenutku kada je kompaniju kupio Deutsche Telekom, danas je zaposleno tek 3.900 radnika.

„Ovdje govorimo o profitu vlasnika koji je stvarao sve to na leđima hrvatskih građana. Kakav je to poslodavac koji krši zakone RH i hvali se sa ogromnom dobiti. Preko 70% radnika koji rade za HT imaju plaću manju od prosječne plaće u RH. Rade li ove stvari u državi iz koje dolaze? Siguran sam da ne rade. Kako možemo očekivati da stručnjaci ostanu u Hrvatskoj kada najprofitabilnija kompanija tako mizerno plaća radnike,“ istaknuo je Bulj ukazujući pažnju na katastrofalan odnos Uprave Hrvatskog telekoma prema svojim radnicima.

Sindikati će prosvjedom istaknuti da traže pregovore o varijabilnoj plaći, društvenu odgovornost kompanije te pravedno usklađivanje interesa između vlasnika kapitala i radnika.

„Kad Vlada nije htjela ništa poduzeti organiziraju se radnici i zbog toga je sutra prosvjed. Izražavam podršku, jer vrijeme je da se kaže dosta,“ zaključio je Miro Bulj.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj