fbpx

Vijesti:

20. lipnja 2018.

DR. SC. SLAVEN DOBROVIĆ: “ČINI MI SE KAO DA SU NAŠE ŠUME PREMALO CIJENJENI NACIONALNI OBNOVLJIVI RESURS”

Naš zastupnik dr. sc. Slaven Dobrović u Hrvatskom saboru govorio je o važnosti očuvanja hrvatskih šuma koje su važan nacionalni interes: “Čini mi se kao da su naše šume premalo cijenjeni nacionalni obnovljivi resurs.

Gotovo polovina površine teritorijalne Hrvatske je pod šumama koje godišnje apsorbiraju milijune tona ugljičnog dioksida.

A kad tome pridodamo drvenaste kulture kratke ophodnje, golema je to prilika za održivi razvoj i bitno popravljanje nacionalne bilance stakleničkih plinova na što smo se i obvezali potpisivanjem Pariškog sporazuma.

No, kao što je to ustaljena praksa kod vladajuće HDZ-HNS i t.d. koalicije, amandmani koji dolaze iz oporbe, bez obzira što su itekako važni za nacionalne interese, ne uzimaju u obzir.

I tako, opet, stranački interesi su važniji od nacionalnih interesa. No, što kad jednom uništimo, rasprodamo, zatrujemo, iscrpimo svoje resusrse? Ništa, “elite” su se pobrinule za sebe i svoje naraštaje… I onda se pitaju zašto ljudi odlaze iz Hrvatske!? Pardon, ne pitaju se, jer za premijera “Hrvatska svakog dana u svakom pogledu napreduje”…”
Pogledajte na: https://www.facebook.com/SlavenDobrovic/videos/877154382486126/


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj