fbpx

Vijesti:

5. srpnja 2018.

PANENIĆ: ŠTROMAR IDE STOPAMA KOLEGE VRDOLJAKA I RUŠI POVJERENJE GRAĐANA

“Zašto ljudi odlaze iz Hrvatske, pita se Vlada začuđeno svako malo u medijima?! Pa valjda smo bolji od Afrike. Evo, dali smo im 100 kuna više za doplatak, svako malo najavljujemo velike reforme, promjene i napredak i ne odustajemo od tog napora grandioznih obećanja četvrt stoljeća, ali građani i dalje kupuju jednosmjerne karte.

Kada sam 2016. DORH-u, Uskoku i policiji prijavio odgovorne za nepravilnosti u dodjeli nepovratnih potpora po pozivima Ministarstva gospodarstva za 2015., među njima i tadašnjeg ministra Vrdoljaka, on je prijavu proglasio predizbornom kampanjom i dodao neke neartikulirane uvrede na moj račun. Moje prijave do danas nisu ni odbačene niti su rezultirale ikakvim sankcijama po prijavljene.

No, ministar i potpredsjednik Vlade Štromar odlučio je krenuti stopama stranačkog kolege Vrdoljaka i podijeliti novac općinama i gradovima gdje su na vlasti njihovi gradonačelnici i načelnici bez informacije o kriterijima i članovima Povjerenstva. Nema bodovnih listi, nema objašnjenja, postoji samo klijentelizam – njega bi mogli i izvozit’, kad već Vlada ne stvara uvjete da se nešto proizvede.

Kako će Hrvatska povuči ikakva sredstva iz fondova EU, kad je Štromarovom ministarstvu „Hiža vinove loze“ projekt komunalnog gospodarstva/sanacije klizišta i to za maksimalnih 405 000 kuna? Hiža u Radoboju, gdje je načelnik predsjednik županijskog ogranka HNS-a, odgovara kriterijima, a sanacija klizišta u Tuhelju, gdje je načelnik iz SDP-a, ne odgovara. Nadam se da je ministar Štromar uživao u trenutku kada je svojoj Vinici dodijelio novac građana kako bi sebi osigurao status koji tamo ima. Kako on i njegova stranka i njihovi koalicijski partneri vode ovu državu, upitno je hoće li imati pred kime ispasti moćan iduće godine, iako se svi skupa silno trude da Hrvatska postane Uganda, po demokratskom standardu i standardu građana.” Tomislav Panenić

Pogledajte:
https://www.facebook.com/MostNezavisnihLista/videos/1766570583431181/


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj