fbpx

Vijesti:

11. srpnja 2018.

MIRO BULJ MINISTRICI DIVJAK POKLONIO ŠKOLSKI RUKSAK: “EVO PRONOSAJTE, VIDITE ŠTO DJECA SVAKI DAN NOSE U ŠKOLU”

(Izvor: www.dalmacijadanas.hr)

U Saboru se raspravlja o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. Evo što Bulj o tome ima za reći:

Mostov zastupnik Miro Bulj izveo je danas svojevrsni performans u Saboru, gdje se raspravljalo o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. Ministrici znanosti, obrazovanja i sporta Blaženki Divjak uručio je školsku torbu, kako je rekao, znak njene (ne)provedbe reforme.

– Vi ste ministrice u svojoj prvoj rečenici rekli da je temelj obrazovne reforme jednaki uvjeti za sve učenike. Ovim izmjenama Zakona vi ne rješavate niti jedno pitanje što se tiče učenika i jednakosti učenika. U dvije trećine Hrvatske učenici nemaju iste uvjete kao na primjer u Zagrebu, nemaju besplatne udžbenke, a torbe za osnovnu školu su im u prosjeku teške 6,5 kilograma, a najteže izmjerene torbe su 10,9 kilograma i zbog toga djeca dobijaju skoliozu. Dok je u europskim zemljama riješeno da djeca nose samo 10 posto svoje težine. Vi s ovim ne rješavate niti jedno bitno pitanje što se tiče učenika, osim što riešavate da će ravnatelj biti zapošljavani, kao i do sada, ovisno kojoj stranci pripadaju. Kao na primjer u mojoj Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje je jedini kriterij za ravnatelja stranačka iskaznica, a što se tiče učenika, o njima niti slova. – kazao je.

– Evo ministrice, ja ću vam dati, kako ste i napravili reformski program, ovih 10 kilograma, pa malo pronosajte. – kazao je Bulj udijelivši ministrici Divjak školski ruksak pun udžbenika.

Pozvao je i druge zastupnike da u pauzi i sami isprobaju koliku težinu osnovnoškolci i srednjoškolci svakodnevno nose na leđima. Njegov ‘performans’ prenošen je uživo na njegovoj Facebook stranici, gdje je naišao na veliko odobravanje od roditelja školske djece i drugih pratitelja.

Pogledajte na: https://www.facebook.com/mirobuljMOST/videos/2002132999831140/

 


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj