fbpx

Vijesti:

28. kolovoza 2018.

GRMOJA: “MOST JAČA U RIJECI, RIJEKA JE ZRELA ZA PROMJENE!”

KUKULJAN: „PRISTUPIO SAM MOSTU ZBOG BORBE PROTIV KORUPCIJE I ČISTOG OBRAZA“

 

Rijeka, 28. kolovoza 2018. – Nezavisni gradski vijećnik u Rijeci Josip Kukuljan pristupio je Mostu NL, a na današnjoj konferenciji za novinare to je objavio politički tajnik Mosta Nikola Grmoja. Gradska vijećnica Mosta Petra Mandić i novi Mostov vijećnik Kukuljan izložili su razloge njegovog prelaska u Most NL.

 

Vijećnica Petra Mandić je predstavila kolegu Kukuljana, koji je Riječanima dobro poznat po svome rade, osobito po zalaganju za povoljnije cijene centralnog grijanja, te kao voditelj građanske inicijative Protiv skupog Energa.

„Uporna borba članova ove inicijative dovela je do 30 posto povoljnije cijene grijanja, do radova na zamjeni zastarjelog vrelovoda i infrastrukture. Članovi inicijative su prvi ukazali na problem pojave nelogičnih računa što je pokrenulo izmjenu Zakona o tržištu toplinske energije. Josip Kukuljan je pojačanje za Most i on će svojom stručnošću i borbi protiv korupcije itekako pridonijeti radu Mosta u gradu Rijeci“, rekla je Mandić.


Politički tajnik i saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja istaknuo je koliko je važno što se Kukuljan pridružio Mostu i prepoznao Most kao opciju kroz koju može realizirati konkretne teme, lokalne i nacionalne.

Most se prepoznaje kao pokretačka snaga, jer svojom beskompromisnom borbom protiv korupcije otvara nove teme, a udarci koji su tijekom borbe neminovni, pokazatelj su da idemo u pravom smjeru. U Rijeci to zagovaraju saborska zastupnica dr. sc. Ines Strenja Linić i gradska vijećnica Petra Mandić, a gradski vijećnik Kukuljan će pridonijeti toj borbi u važnim temama kojima se Most bavi, na lokalnoj i nacionalnoj razini, prvenstveno energetici. Kukuljan od početka dobro surađuje s našim saborskim zastupnikom Tomislavom Panenićem i našim stručnjakom za energetiku Antom Čikotićem, podržava Mostov Zakon o toplinarstvu, koji će primijeniti u Rijeci. Energetici posvećujemo veliku pozornost i zagovaramo pozitivne promjene i vijećnik Kukuljan je primjer novih ljudi koji pristupaju Mostu radi konkretnih inicijativa i zakonskih prijedloga“, izložio je Grmoja.

 

Vijećnik Josip Kukuljan je naglasio kako je odlučio kao nezavisni gradski vijećnik i voditelj građanske inicijative Protiv skupog Energa ući u Most zbog dobre suradnje s Mostovcima, te stručnosti i čistog obraza koji članovi Mosta imaju.

„Odlično sam surađivao s gradskom vijećnicom Petrom Mandić, Mostovcima Josipom Katalinićem, saborskom zastupnicom Ines Strenjom Linić, bivšim ministrom gospodarstva Tomislavom Panenićem i Antom Čikotićem, bivšim državnim tajnikom u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike. Stručnost i čist obraz kojeg imaju članovi Mosta će itekako pomoći u temama koje sam otvorio. Radi se o osnivanju Gradske blagajne koja će Riječanima i gradskom proračunu donijeti uštede, uvođenju reda u gradske komunalne tvrtke i racionalizaciju njihova poslovanja, te nastavku borbe za povoljnije grijanje u stambenim zgradama gdje dajem veliku podršku Mostovu Zakonu o toplinarstvu. Ovdje smo zato da prvenstveno služimo Riječanima, a uz Most će to biti puno učinkovitije“, zaključio je Kukuljan. 

 


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj