fbpx

Vijesti:

1. veljače 2021.

Ivan Bekavac: Hitnu treba preseliti što prije, govori liječnik i kandidat za gradonačelnika

Ivan Bekavac za zagreb.info

Ivan Bekavac, kandidat Mosta za gradonačelnika Velike Gorice, upozorio je na činjenicu da je objekt Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Velikoj Gorici neprimjeren za potrebe pacijenata, ali i zdravstvenih djelatnika.

“Tehnologija i djelatnost hitne medicinske pomoći traži izmještanje u novi, suvremeno i stručno osmišljen i pripremljen prostor. U javnosti najavljeno planiranje kupnje objekta obiteljske kuće u svrhu djelomičnog rješavanja ovog problema ne koristi pacijentima, djelatnicima, te predstavlja rasipanje resursa vremena i novaca koji su mogli znatno bolje biti utrošeni u pripremu i izvedbu projekta novog objekta hitne medicinske pomoći. Osim ovog, nažalost, poslovanje našeg županijskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć opterećeno je i nezakonitim organiziranjem i plaćanjem rada zdravstvenih djelatnika saniteta i hitne pomoći. Deblji kraj izvlače pacijenti uslijed nedostatka vozača i medicinskih tehničar”, objašnjava dr. Bekavac, koji osim u Klaićevoj, kao anestiziolog radi i u covid bolnici u Dubravi.

Istaknuo je kako rješenje vidi u isticanju interesa gradske uprave u planiranju premještaja djelatnosti hitne medicinske pomoći i saniteta u za to primjeren prostor, kao i u osmišljavanju mjera planiranja i poticaja zapošljavanja medicinskih tehničara i vozača u djelatnosti saniteta i hitne pomoći.

“Postojeći prostor hitne pomoći, uz potporu Grada valja prenamijeniti u razvoj toliko potrebne, a zanemarene i nikad dovoljno prepoznate specijalističke zdravstvene zaštite te proširenje i osuvremenjivanje kapaciteta laboratorija”, predlaže dr. Bekavac.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj