fbpx
Zvonimir Troskot
20. veljače 2021.

Zvonimir Troskot o obećanoj Hotelijersko-turističkoj školi: Gdje je nestala najsuvremenija škola u Zagrebu?

Zagreb, 20. veljače 2021. – U kompleks nekadašnjeg Učeničkog doma Luke Botića koji se nalazi odmah nasuprot Autobusnog kolodvora u Zagrebu, trebala je s početkom školske godine 2019./2020. biti preseljena Hotelijersko-turistička škola koja broji 700 učenika. Projekt vrijedan 31 milijun kuna započeo je u svibnju 2018. godine i trebao je prema riječima gradonačelnika Bandića biti dovršen za 12 mjeseci.  33 mjeseca nakon obećanja Bandića i gradskog pročelnika za obrazovanje Lovrića, osim promijenjenih prozora na jednoj od 3 zgrade koliko ih je trebalo zajedno s igralištem, okolišem i parkingom biti obnovljeno, nema ničega. Upozorio je na to danas na konferenciji za medije Mostov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Zvonimir Troskot.

„Radovi su bili započeti, ali su misteriozno prekinuti nekoliko mjeseci prije zagrebačkog potresa“, rekao je Troskot i dodao kako se učenike Hotelijersko-turističke škole seli po drugim zagrebačkim školama umjesto da su, kako im je Lovrić i obećao, u jesen 2019. uselili u najsuvremeniju školu u Zagrebu sa 28 učionica opće i specijalizirane namjene. Obzirom da je njihovu školu u Frankopanskoj potres dokrajčio, sada su ‘podstanari’ u Školi za cestovni promet, naveo je Troskot i adresirao svoja pitanja na Bandića i Lovrića.

Kada će konačno učenici Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu dobiti svoj objekt u kojem će učiti svoj zanat? Što se dogodilo s najsuvremenijom školom u Zagrebu? Gdje je nestao 31 milijun kuna koji je bio namijenjen za ovaj objekt? Da li je ovaj derutni objekt koji iznutra izgleda kao Hirošima i Nagasaki nešto što ćemo gledati u Zagrebu 21.stoljeća?“, pitao je Troskot i dodao pitanja učenika Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu „Do kad ćemo se mi morati seliti? Do kad ćemo morati čekati objekt koji čekamo godinama jer samo želimo izučavati zanat i doprinositi hrvatskom društvu kroz posao i kroz rad“.

Troskot je na kraju pokazujući fotografije derutnog kompleksa čije je stanje najbolje vidljivo s prozora okolnih zgrada, rekao: „Ovo je naša realnost. Upravo zbog ovakvih primjera, mladi iseljavaju iz Zagreba i Hrvatske.“

Na sve se osvrnuo i predsjednik Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja koji je rekao kako je sasvim jasno da se u Hrvatskoj novac izvlači iz gradskih proračuna i iz državnog proračuna.

Kada bismo stali na kraj tome i kroz javne nabave i kroz ostale modalitete izvlačenja novca, imali bismo više novca za naše školstvo, djecu, vrtiće, umirovljenike“, rekao je Grmoja i dodao kako će Most na tome ozbiljno raditi i u Gradu Zagrebu te da će sve objekte u Zagrebu koji su bili obećavani a nisu privedeni svrsi napraviti budući gradonačelnik Zagreba Zvonimir Troskot.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj