fbpx
Ivan Bekavac
13. ožujka 2021.

Mostov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice, dr. Ivan Bekavac: „Velika Gorica mora biti grad jednakih prilika, a ne klijentelizma“

Velika Gorica, 13.3.2021. – Kandidat Mosta za gradonačelnika Velike Gorice, dr. Ivan Bekavac, danas je predstavio svoj izborni program u kojem je iznio plan za Veliku Goricu, a uz dr. Bekavca na konferenciji za novinare bili su i saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja, te saborska zastupnica Marija Selak Raspudić.

Marija Selak Raspudić rekla je da je Velika Gorica gusto naseljen grad koji se uspio emancipirati od Zagreba i koji Zagrebačku županiju doista i čini županijom.

„Naš Ivan stavio se na raspolaganje i bio je na prvim crtama u trenutcima ove velike krize. Isto tako stavit će se na raspolaganje građanima Velike Gorice, grada u kojem živi i čije probleme najbolje poznaje. On se već dokazao u svojoj struci, a dokazat će se i kao gradonačelnik Velike Gorice.“ – poručila je Selak Raspudić.

Nikola Grmoja naglasio je kako je došao da, ne samo kao saborski zastupnik, nego i kao potpredsjednik Mosta, da punu podršku dr. Bekavcu, te je rekao da je Most u Velikoj Gorici već ostvario sjajne rezultate na izborima koji su prethodili i na prošlim lokalnim izborima.

Sada ovdje iza dr. Bekavca nije samo velikogorički Most, nije samo nacionalni Most nego i druge političke opcije, nezavisne liste i inicijative. Uvjereni smo da će s tom podrškom, ali i kvalitetom koju Ivan posjeduje, ući u drugi krug, a onda u drugom krugu ostvariti i pobjedu. Velika Gorica je grad na koji Most ozbiljno računa na ovim predstojećim lokalnim izborima i planira ostvariti pobjedu.“ – rekao je Grmoja, te nadodao kako je siguran da će program dr. Bekavca biti prepoznat i da će se nakon lokalnih izbora ovdje zajedno veseliti i slaviti Ivanovu pobjedu.

Damir Slojšek, koordinator Mosta za Veliku Goricu, zahvalio je na dolasku i podršci kolegama iz Hrvatske stranke prava, Neovisnima za Hrvatsku i ostalim nezavisnim pojedincima.

„Poručujem našim sugrađanima da dolazi vrijeme promjena i uskoro ćemo zajedno s dr. Bekavcem izvesti našu Veliku Goricu na pravi put bez podobnih i korupcije.“ – kratko je rekao Slojšek, te poručio dr. Bekavcu da su mostovci Velike Gorice čvrsto uz njega i koračaju ka pobjedi.

Dr. Bekavac rekao je da je spreman na promjene, da je spreman donijeti promjene, rekao je da su osmislili promjene i da će promjene doći, te da su se danas okupili kako bi predstavili izborni program za nadolazeće razdoblje, a taj izborni program, rekao je dr. Bekavac, rezultat je višemjesečnog rada Velikogoričana, stručnjaka, kao i stručnjaka nacionalnog značaja.

Naš izborni program suvremen je i razvojan i konačno nudi promjene i novosti koje Goričani već desetljećima očekuju. Prije svega istaknut ću nekoliko kapitalnih projekata koje smo prepoznali bitnima. Jedan od njih je dom za starije i nemoćne osobe, a taj se projekt nalazi u prostornim planovima Velike Gorice, međutim, on je zanemaren, zaboravljen, izmijenjen, prenamjenjen. Mi ćemo mu vratiti značaj koji on zaslužuje i izgradit ćemo ga. Potrebno je osmisliti i izgraditi gradsku polikliniku sa dnevnom bolnicom kako bi naši sugrađani glavninu dijagnostike  i liječenja našli ovdje, nadohvat svojih domova. Također, Velika Gorica danas nema autobusni kolodvor, nema riješen autobusni prijevoz na primjeren način. Naši školarci iz rubnih dijelova grada provode sate čekajući večernju liniju autobusa koja će ih odvesti doma. Potrebno je da ovdje zaživi ideja o novom, suvremenom rješenju lokalnog gradskog autobusnog prijevoza. Ja znam kako se to može i sa svojim timom to ću realizirati. Zalagat ću se i za izgradnju suvremene gradske mliječne zelene tržnice na primjerenoj lokaciji i u primjerenim gabaritima. Pripremili smo i jedan projekt koji naš grad zaslužuje kako bi se našao na karti modernih gradova, a to je projekt parkova za ljubitelje pasa. Pozabavit ćemo se i potrebama ranjivih skupina u našem gradu.“ – rekao je dr. Bekavac nadodavši kako je potrebno osigurati prostora u vrtićima za predškolsku djecu, razrednim odjeljenima u kojima je moguće ostvariti dnevni boravak djece, te primjerena i suvremena igrališta.

Dr. Bekavac osvrnuo se na to da je u Velikoj Gorici proteklih 30 godina vođena pogrešna i štetna politika uprave grada koja je predvođena HDZ-om.

„Veliku Goricu treba pretvoriti u grad u kojem će građani imati povjerenja u gradsku upravu, u kojem će građani sudjelovati u većoj mjeri u radu gradske uprave, u kojem će se čuti glas građana i u kojem će se pokazati stvarni interes za potrebe građana. Biti će potrebno racionalizirati poslovanje gradske uprave. Građanima je potrebno vratiti povjerenje u politiku, politika u našem gradu treba postati alat demokracije. Naše građane moramo učiniti suvremenim građanima koji su partneri koji suodlučuju i koji aktivno rade u svojim gradskim četvrtima i mjesnim odborima i koji razumiju da se jedino na taj način stvari u Gorici mogu mijenjati.“ – objasnio je dr. Bekavac.

Podsjetio je i da se danas u Velikoj Gorici gube brojne bitke; Lomničani gube bitku sa zdravljem zbog asfaltne baze koja je ondje izgrađena protivno propisima, Velika Gorica ne sudjeluje u projektu Međunarodne zračne luke koja se nalazi na njezinom području, ne vodi se briga o vodotocima Turopolja koji se nalaze i na području Velike Gorice.

„Velika Gorica mora postati grad jednakih prilika i mogućnosti, a ne grad klijentelizma. Mora prestati biti grad uz koji se veže pojam korupcije, mora postati grad uz koji će se vezati pojam razvoja i mogućnosti. Velikogoričanima ću vratiti povjerenje u politiku vlastitim primjerom i primjerom mojih suradnika. Iskreno mi je stalo do budućnosti ovog grada u kojem sam proživio polovinu svog života, a ovdje želim živjeti i drugu polovinu svog života. Dat ću sve od sebe kako bi naša djeca i unuci živjeli u gradu koji će biti bolji i sretniji od grada u kojem danas živimo. Pozivam vas da poklonite povjerenje meni i mojim suradnicima, a ja ću vama pokloniti četri godine svog života.“ – zaključio je dr. Bekavac te još jednom pozvao Velikogoričane da mu se pridruže, podrže ga, izađu na izbore i učine Veliku Goricu još boljim mjestom za život.

 

Izborni program Mosta za Veliku Goricu


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj