fbpx
20. ožujka 2021.

Zvonimir Troskot: Rekreacijska zona od Arene Zagreb, preko Jaruna do Medvednice

Zagreb, 20. ožujka 2021. – Mostov kandidat za gradonačelnika Zagreba Zvonimir Troskot predstavio je danas Mostov plan obnove SRC Jarun i povezivanja rekreacijske zone Jaruna s ostalim dijelovima Zagreba.

Prvi korak u obnovi Jaruna, kaže Troskot, bila bi obnova javnih wc-a koji su trenutno u nedopustivo lošem stanju i ne rade veći dio godine. Drugi korak bilo bi obogaćivanje Jaruna pravim stazama za trčanje. “Krug oko Jaruna ima nekih 6 kilometara, a jedina mogućnost je da trčite po asfaltu pa kombinirate s travom uz sami Jarun pa se malo dignete na nasip, a sve da sačuvate koljena. Sve se više ljudi bavi rekreativim trčanjem i nužno je ambijent Jaruna prilagoditi potrebama naših građana”, rekao je Troskot.

U Mostu Zagreb, kaže Troskot, smatraju kako je upravo Jarun najveći rekreacijski potencijal Zagreba kojeg treba povezati s ostalim dijelovima grada. “Rekreacijski potencijal Jaruna povezali bismo s ostalim potencijalnim rekreacijskim zonama Zagreba koje se prirodno nadovezuju na Jarun. Kao najvažnije prepoznali smo zagrebačke potoke koji se u Savu ulijevaju upravo pored Jaruna. Po uzoru na slična šetališta u Europi, uredili bismo šetnice i biciklističke staze uz zagrebačke potoke koji su produžena ruka Jaruna prema Medvednici. Ovaj projekt nazvali smo ‘Zagrebačke promenade’ i to bi bile zelene rekreacijske oaze. Uređenim zagrebačkim promenadama, naši građani mogli bi pješice, bliciklima, roomobilima, rekreaciju na Jarunu nastaviti do Trešnjevke, Stenjevca, Črnomerca, Podsuseda  i to bez da ih ometa cestovni promet”, rekao je Troskot i obećao kako će cijeli projekt sljedeći tjedan detaljnije predstaviti javnosti.

Treću stvar koji bi u Mostu napravili da se u potpunosti realizira njihova vizija povezivanja Jaruna s ostalim rekreacijskim zonama u Zagrebu, bila bi izgradnja Jarunskog Mosta. “Jarunski most bi povezao rekreacijski potencijal Jaruna s dijelom oko Arene Zagreb i cijelim tim južnim dijelom Zagreba. Ova investicija bi iznimno obogatila život Zagrepčana i povezala dva velika rekreacijska potencijala Zagreba, a uz ostvarenje ideje šetališta uz potoke, imali bismo rekreacijsku zonu od Arene Zagreb do Medvednice”, objasnio je Troskot i dodao kako je Jarunski most prioritet u Mostovom programu. “Bio bi bio širine cca 39m, imao bi četverotračnu cestu s pješačkim i biciklističkim nogostupom sa svake strane i povezivao bi Jadransku aveniju sa Zagrebačkom avenijom”, objasnio je Troskot i dodao kako bi sredstva za ove projekte većinom povukli iz EU fondova.

Troskot je danas obišao i Brestje – najzapadniji dio Sesveta na čijem je ulazu još ’99. stala Branimirova. „Lokacijska dozvola je napravljena, a preostaje otkupiti još nekoliko objekata kako bi Branimirova došla barem do Brestovečke ulice. Ono što mogu obećati je da ćemo se intenzivno baviti ovim pitanjem kako u Gradskoj Skupštini tako i u samome Gradu nakon što mi građani iskažu povjerenje na lokalnim izborima. Trenutna situacija je takva da Sesvećani informacije o završetku Branimirove dobivaju iz medija. To smatram nedopustivim“, rekao je Troskot i obećao da će kao budući gradonačelnik Zagreba zauzeti se da Sesvećani svaki mjesec dobiju izvještaj o stanju Branimirove i planovima za vodoopskrbu i odvodnju u Sesvetama. Naglasio je i kako će u Sesvetama i u cijelom Zagrebu  povećati dostupnost javnog sustava bicikala, a pogotovo na svim željezničkim stajalištima u Sesvetama. U prvoj godini mandata, kaže Troskot založit će se za bolje usklađivanje prometnih veza ZET-a i HŽ-a te veći broj linija kako bi javni prijevoz prema Sesvetama postao što funkcionalniji.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj