fbpx
Kukavica
30. ožujka 2021.

Mostov kandidat za župana Splitsko-dalmatinske županije, Ivica Kukavica: „Budući župan mora biti župan svih stanovnika, a ne samo jedne stranke“

Split, 27.3.2021.Most je danas predstavio Ivicu Kukavicu za svog kandidata za župana Splitsko-dalmatinske županije, a na konferenciji za medije javnosti su se obratili i predsjednik Mosta Božo Petrov, te saborski zastupnici Miro Bulj, Ante Kujundžić i Nikola Grmoja.

Ante Kujundžić rekao je da će Most na izborima ponuditi jednu promjenu i jedan apsolutno novi i drukčiji mentalni sklop koji Dalmacija zaslužuje.

„Vjerujem da će Ivica Kukavica provjetriti ovu zgradu i da će politika napokon biti drukčija jer smo mentalno i infrastrukturno devastirani“, kaže Ante Kujundžić.

Ivicu Kukavicu predstavio je Božo Petrov rekavši kako je Ivica čovjek koji će stvarno osvjetlati obraz Splitsko-dalmatinskoj županiji i donijeti ono što svaki žitelj ove županije traži a to je, kaže Petrov, čestit, pošten i odgovoran odnos prema svakoj lokalnoj samoupravi.

Ivica je svoje poštenje i srce pokazao, od Domovinskog rata, a onda i u društvenom djelovanju. Zadnjih osam godina je u politici i bori se za svoj kraj. Vjerujem da će se jednako tako boriti za sve žitelje Splitsko-dalmatinske županije.“, rekao je Petrov.

Nikola Grmoja podsjetio je da je Most druga snaga u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

„Na prošlim izborima vodili smo tijesnu borbu s HDZ-om i županom Bobanom. Tu je naš Miro Bulj ostvario fantastičan rezultat, ali ne samo to – nismo stali na tome. Naši vijećnici su se borili u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u Gradu Splitu i bili smo najkonstruktivnija oporba. Mogu slobodno reći da smo bili jedina prava oporba i jedini kojih se oni zapravo boje. Vjerojatno u drugom krugu priželjkuju Ranka Ostojića koji bi za njih bio lagan zadatak, ali jednu opciju kojoj ne mogu zalijepiti ono što mogu zalijepiti SDP-u ne žele u drugom krugu. Uvjeren sam da će dva heroja Domovinskog rata, Ivica Kukavica i Miro Bulj, igrati važnu ulogu na ovim izborima koji dolaze i da će biti velika prijetnja onima kojima je politika samo biznis, kojima je svejedno u kojoj se stranci nalaze, a županiju su pretvorili u uhljebilište svojih članova obitelji i stranačkih kadrova.“ – rekao je Grmoja.

Miro Bulj, kaže, zna da Ivica Kukavica ima volju, snagu i hrabrost za borbu protiv učmale županijske vlasti koja je glavna kočnica razvoja lokalnih samouprava u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

„Splitsko-dalmatinska županija je protočni bojler pun kamenca i zbog toga od kako je ova županija osnovana imamo sto tisuća ljudi manje na području Dalmatinske zagore. Splitsko-dalmatinska županija nije ono što bi trebala biti, nije decentralizacija nego je centralizacija moći.“, zaključio je Bulj, te pozvao građane da izađu na izbore i zaokruže Ivicu Kukavicu jer na taj način mogu promijeniti odnose u ovoj županiji da područja županije budu ravnomjerno razvijena.

Ivica Kukavica rekao je da je kroz proteklih osam godina vijećničkog rada u Gradu Imotskom uvidio popriličan broj manjkavosti županijskih vlasti prema jedinicama lokalne samouprave.

Primjetan je stranački način rada i djelovanja i u svim drugim gradovima, ne samo u Imotskom. Smatram da je to glavna kočnica napretka prosperiteta. Ovdje je potreban jedan ogroman zaokret da budući župan bude župan svih stanovnika Splitsko-dalmatinske županije, a ne župan samo jedne stranke. Potreban je jedan veliki reset postojećeg stanja kroz izbore. Kroz život sam dokazao da sam borac i da vjerujem u nemoguće stvari koje su dobre, prave, pravične i pozitivne. Splitsko-dalmatinska županija zaslužuje puno bolje, Dalmatinska zagora, naše priobalje, i zato – Dalmacijo, glavu gore!“, – rekao je Kukavica.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj