fbpx
Bekavac
9. travnja 2021.

Dr. Bekavac: Velika Gorica mora uložiti vlastita sredstva u dovođenje liječnika u naš grad osnivanje i gradnju gradske poliklinike s dnevnom bolnicom

Velika Gorica, 9. travnja 2021. –  Kandidat za gradonačelnika Velike Gorice dr. Ivan Bekavac danas je na konferenciji za novinare govorio o nedostatku primjerene zdravstvene skrbi na području Velike Gorice, što je jedan od najvećih problema i nedostataka, prema ocjeni građana, jer sustav zdravstva pruža sve manje usluga.

Dr. Bekavac je, kao liječnik s dugogodišnjim iskustvom, svakodnevno suočen s brojnim nedostatcima našeg zdravstvenog sustava, a otkad se angažirao u politici govorio je i ukazivao na nedostatke i nudio suvremena rješenja.

„Relativna blizina i oslanjanje na zdravstvene usluge u Zagrebu uljuljkala je naše gradske i županijske vlasti koje su prestale dovoljno ulagati u zdravstveni sustav na području našeg grada. I sada smo mi Velikogoričani dovedeni u situaciju da više ne možemo ostvariti niti  minimum zdravstvenih usluga. Svjedoci smo kako u Velikoj Gorici više gotovo i ne postoji specijalistička zdravstvena zaštita pa za gotovo svaki pregled ili najmanji zahvat moramo ići u Zagreb i osuđeni smo na čekanja po zagrebačkim bolnicama. Naši liječnici specijalisti ili rade iz mirovine, ili će uskoro u mirovinu i sve ih je manje. Grad Velika Gorica mora preuzeti odgovornost za zdravstvenu skrb za naše sugrađane i brigu za njihovo zdravlje“, rekao je Bekavac.

Dr. Bekavac, kao kandidat za gradonačelnika Velike Gorice, nudi konkretne i ostvarive mjere za podizanje kvalitete zdravstvene skrbi i zaštite.

„Inzistirat ću da se grad, u suradnji sa županijom, uključi u raspisivanje natječaja za zapošljavanje liječnika specijalista u našem Domu zdravlja koji su nam prijeko potrebni. Pedijatara, psihijatra, kardiologa, endokrinologa, urologa, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, medicinske biokemije na određeno vrijeme, dok ne stasaju mladi specijalisti koji su sad na specijalizaciji za potrebe našeg Doma zdravlja, ali i vozača i medicinskih tehničara budućih djelatnika goričke hitne medicinske pomoći. Velika Gorica mora uložiti vlastita sredstva u dovođenje zdravstvenih radnika u naš grad, te donijeti program potpora za sve zdravstvene djelatnike koji pokažu interes raditi u Velikoj Gorici. Svaka kuna uložena u zdravstvenu skrb svima nama će se nama deseterostruko vratiti“, rekao je Bekavac.

Istaknuo je kako je cilj pokrenuti osnivanje i gradnju gradske poliklinike s dnevnom bolnicom u kojoj će građani naći dijagnostiku i liječenje, a u Zagreb će ići samo zbog subspecijalističke dijagnostike i višednevnog liječenja.

„Moj plan uključuje i premještanje goričke hitne pomoći u primjeren opremljen prostor. U prvoj godini mandata provest ću i jačanje patronažne skrbi, ojačat ću pedijatrijsku zaštitu kroz poticanje raspisivanja natječaja za specijalizacije za 5 liječnika, a posebnu pozornost posvetit ću preventivnim zdravstvenim programima“, zaključio je Bekavac.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj