fbpx
11. travnja 2021.

Zvonimir Troskot: Pokrenut ću izgradnju stadiona, ali i demokratizaciju Dinama

Zagreb, 11. travnja 2021. – Zvonimir Troskot oglasio se jučer na svom Facebook i instagram profilu o pitanju Dinama i stadionu. Kaže da će kad postane gradonačelnik Zagreba, paralelno pokrenuti izgradnju novog stadiona i demokratizaciju procesa odlučivanja u Dinamu.

“Kao gradonačelnik dat ću dugoročnu koncesiju na 30 godina klubu kako bi klub vlastitim sredstvima izgradio moderan stadion. Ugovorom ću obvezati Dinamo da se novi stadion Dinama na Maksimiru završi za vrijeme prvog gradonačelničkog mandata. Navijači bi sukladno ugovoru o koncesiji morali imati svoje prostorije i muzej”, kaže Troskot.

Navodi i kako će inzistirati na promjeni statuta Dinama koji, kaže Troskot, nije u skladu sa Zakonom o udrugama. Ističe i kako bi članovi svoju Upravu trebali birati po modelu ‘1 član, 1 glas’, “a ne da Predsjednik kluba bira Skupštinu koja onda izabire njega”, objašnjava Troskot.

Mostov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, kaže da su pitanje stanja u Dinamu i izgradnje novog stadiona samo naizgled odvojena pitanja. “Iako su naizgled ta dva važna pitanja odvojena, vjerujem da će povratak navijača na novi stadion osigurati veći interes za cjelokupno stanje u Dinamu i tako ubrzati proces čišćenja svega onoga što u Dinamu trenutno nije dobro. Dinamo je veći od bilo kojeg pojedinca. On je svetinja, simbol Hrvatske i Zagreba i zaslužuje igrati na modernom stadionu”, zaključio je Troskot.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj