fbpx
Bulj
26. travnja 2021.

Bulj: “Mesića ni danas nema da dokažem kako sam govorio istinu”

Sudski postupak Stipe Mesić tuži Mira Bulja jer ga je nazvao krivokletnikom

Zagreb, 26. travnja 2021. – Tužitelj Stipe Mesić ni danas se nije pojavio na zagrebačkom Općinskom sudu gdje je poveo postupak protiv saborskog zastupnika Mosta Mira Bulja, kojega Mesić tuži za naknadu štete jer ga je Bulj nazvao elementarnom nepogodom I krivokletnikom.

“Nikada mi Mesić neće oprostiti što sam s Mostom pokrenuo ukidanje Ureda bivšeg predsjednika, u kojem je Mesić godinama stolovao nakon što mu je prestao biti predsjednik. Kada smo trebali biti najsnažniji i njegovati zajedništvo u Domovinskom ratu, Mesić je dijelio narod i zato sam ga nazvao elementarnom nepogodom. U Australiji je početkom 90-ih godina veličao ustaštvo, uzimao čekove, što su sve kamere zabilježile, a onda je odlučio glumiti salonskog partizana. Zato sam na ovom ročištu uz svjedoke, kao dokaz predložio da sud službeno zatraži snimke Mesićevog posjeta Australiji. Nadam se da će sud utjecati da se Mesić pojavi i da se ovaj postupak ne oteže, jer želim dokazati da je istina to što sam rekao”, ispričao je Bulj ispred suda.

Na ročištu je pak Buljev odvjetnik, uz ranije svjedoke Vladimira Šeksa, Josipa Manolića, Tomislava Karamarka, Davora Božinovića, Marijanu Petir, povjesničara Josipa Jurčevića, te knjigu Miroslava Tuđmana Vrijeme krivokletnika, zatražio pribavljanje spomenutih snimki. Riječ je o Mesićevom govoru u Sidneyju iz 1992. koji je objavljen u Dnevniku HRT-a 2006., zatim snimci na kojoj je riječ o čekovima iseljenika, te Mesićev iskaz tijekom suđenja s politologom Darkom Petričićem. Njega je Bulj također predložio za svjedoka, jer je istraživao i pisao o činjenicama koje su predmet Buljeva spora, a pravomoćno je oslobođen iako ga je Mesić tužio za klevetu.

Mesićev odvjetnik je predložio da se kao dokaz sasluša tužitelj Stipe Mesić.

Sljedeće ročište zakazano je tek za listopad.

 


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj