fbpx

Vijesti:

Bulj
27. lipnja 2021.

Miro Bulj o Plenkoviću i Milanoviću na Alci: Svoje ideološke sukobe nek rješavaju negdje drugdje!

Pročitajte deset pitanja koja je novinar Jutarnjeg lista Zlatko Šimić postavio našem Miru Bulju!

 • Svaka čast, pa gdje toga ima – gradonačelnik napaja žedno blago na zvizdanu u suši, a stočar ga napada željeznom šipkom. Kako ćete riješiti taj problem? 

  – Neću dopustiti nehuman odnos prema životinjama. U samom središtu grada Sinja životinje žive neuvjetno bez ikakve zaštite – na suncu, žegi i bez vode. Ja sam kao gradonačelnik imao obavezu reagirati na dojavu građana i intervenirao sam kako bih zaštitio životinje. Ne bojim se nikoga, problem ćemo riješiti, uključili smo i veterinarsku inspekciju. Živio sam s blagom i sklon sam slobodnom uzgoju krava, ali nehumane uvjete neću dopustiti.

 • Kakvo ste stanje zatekli u gradu, čitam daje blagajna puna, a projekata nema? 

  – To je najgore što može biti, sredstava ima, a projekata nigdje. Gdje god se okrenem, dočeka me spaljena zemlja. Dočekalo me 180 neupisane djece u vrtiće, komunalni nered, a u isto vrijeme dva ključna pročelnika otišla su na godišnji odmor, što je nezapamćeno u vrijeme primopredaje. Gradska uprava je nefunkcionalna i u njoj se ne zna ni tko pije, ni tko plaća.

 • Bili ste nezadovoljni jer je priličan broj zaposlenih u gradskoj upravi odmaglio na godišnji dok ste vi preuzimali dužnost. Hoće li biti posljedica? 

  – Zbog nemara, nerada i nebrige posljedice osjeća narod Sinja. Najperspektivnije smo područje u Hrvatskoj, na meni je da gradsku upravu napravim transparentnom, otvorenom i učinkovitom za sve svoje građane. Zanima me samo učinkovitost.

 • Tomašević se u Zagrebu riješio više od stotinu službenih automobila. Koliko ih ima u Sinju? 

  – U gradskoj upravi imamo Kangoo Cady star 15 godina, Škodu Superb od 20 godina te Audi star 25 godina. Bivša gradonačelnica vozila je novu Škodu Superb koju je na kraju mandata vratila leasingu. Tako daje moje osobno vozilo i službeno vozilo i dosad nisam jednu litru goriva ulio na račun Grada Sinja. A da kažem da nemam ni vozača jer će uskoro biti umirovljen.

 • Najavili ste uvođenje aplikacije preko koje će Sinjani moći pratiti potrošnju gradskog novca. Koliko će to koštati?

  Razgovarao sam s Vukom Vukovićem prvi dan nakon primopredaje Grada jer mi je transparentnost vrlo bitna. Želim da moji građani u svakom trenutku znaju gdje se troši njihov novac. Cilj mi je da digitalizirana cijelu gradsku upravu. Cijena takve usluge je oko 250 tisuća kuna i zbog toga ćemo, nakon rebalansa proračuna, ići u raspisivanje javne nabave.

 •  Kako ćete riješiti problem kanalizacije? Sinjani se godinama, da prostite, kupaju u govnima. Tko je kriv zbog toga? 

  – Kroz središte Sinja teku otvorena kanalizacija i fekalije. Imamo završen projekt aglomeracije koji sam lobiranjem uspio dovesti da bude strateški jer je bitan za očuvanje zdravlja građana Sinja, a sve kako bismo zaštitili rijeku Cetinu koja napaja pola Splitsko-dalmatinske županije.

 • Koliko ima Mira Bulja? Jedan je gradonačelnik, drugi je županijski vijećnik, treći je saborski zastupnik, četvrti je skoro postao eurozastupnik. Tko to sve može stići iz penzije? 

  – Gdje me je narod birao, nije pitanje kako mogu ili ne mogu, odgovor je jednostavan – moram. Zaboravili ste reći da sam politički nastao kao predsjednik MO-a Suhač kada sam se borio za rješavanje problema svojih sumještana, a bio sam i nositelj NL-a Mira Bulja za Gradsko vijeće Sinja.

 • Kako će se Most postaviti u odluci o šefovanju Vrhovnim sudom i zašto? 

  – To je pitanje za premijera Plenkovića, predsjednika Milanovića i većinu u Saboru. Najveći problem u Hrvatskoj jest neujednačeno Šeksovo pravosuđe.

 • Što kažete na Hreljin žetonski rulet slijeva nadesno? 

  – To je sramota za narodne zastupnike.

 • Kakav okršaj Plenkovića i Milanovića očekujete na njihovu domaćem terenu za vrijeme Alke. Što vas ne bi iznenadilo nakon što ovaj onoga zove partizanom? 

  – Građanima Sinja dostaje ideoloških ratova u vrijeme Alke, a još više obećanja. Kao gradonačelnik Sinja, očekujem da sve ono što su obećali u predizbornim kampanjama, sada i izvrše. A što se tiče partizana i ustaša, neka to rješavaju na drugom mjestu.

A DA JA VAS NEŠTO PITAM… BULJ: Koliko vi kao novinar možete napraviti u zaštiti autohtonog sjemena?

Novinar Šimić; To je pitanje nacionalnog suvereniteta i čuvarice sjemena ne smiju odustati od borbe. Ja sam se pretrgao, ali ništa.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj