fbpx

Vijesti:

4. prosinca 2021.

Božo Petrov: Dosta je stožerokracije

Predsjednik Mosta Božo Petrov, te saborski zastupnici Miro Bulj i Ante Kujundžic na konferenciji za novinare pozvali su građane da svojim potpisom dvije referendumske inicijative, kažu dosta je stožerokracije.

Božo Petrov je istaknuo kako stožer kao parapolitičko tijelo donosi odluke i nikome ne odgovara i upravo je to namjera promijeniti referendumom.

“Sabor treba dvotrećinskom većinom, širim konsenzusom, odlučivati o onome što zadire u ljudska prava i slobode. Stožerokraciju treba ukinuti”, rekao je Petrov.

Miro Bulj je rekao da je deficit demokracije očit od početka pandemije, stožeru je dana vlast i odlučivanje, a covid potvrde ne štite zdravlje ljudi, jer nisu spriječile prodor virusa.

“Primjer varaždinske bolnice to potvrđuje, a za diskriminaciju i dvostruke kriterije primjer je otvorenje Pelješkog mosta.”

Ante Kujundžić je rekao kako teror traje dvije godine: “Zalažemo se i želimo da onaj tko treba donositi odluke jesu saborski zastupnici s dvotrećinskom većinom. To je jedina alternativa ovom nakaradnom sustavu kojeg imamo.

Nikako ovo nije priča protiv cjepiva, unatoč tome što je netko želi ugurati u taj koš”, rekao je Kujundžić.

Klikni ovdje i pogledaj konferenciju za medije u Splitu


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj