fbpx

Vijesti:

4. prosinca 2021.

Most: „Ovo je prijelomni trenutak, ukinimo stožerokraciju“

Na konferenciji za novinare na glavnom zagrebačkom trgu, saborski zastupnici Mosta danas su najavili da na 1200 potpisnih mjesta, počinje prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma kojim će se ukinuti stožerokracija i covid potvrde.

Saborska zastupnica Marija Selak Raspudić istaknula je kako je ovo presudan referendum, kojim se ukidaju ovlasti stožera, ukidaju se nezakonite potvrde, vraćanju demokracije.

„U rekordnom roku, uspjeli smo organizirati veliki broj potpisnih mjesta i volontera, a sada je, građani, sve na vama. Ovo je prijelomni trenutak, diskriminacija je sve veća, sve više je zatvaranja, mi pozivamo na jedinstvo, povratak demokraciji nasuprot represivnih mjera. Dosta je stožerokracije, u ključnim odlukama treba vratiti volju hrvatskog naroda i reći ne samovolji i autokraciji, samovoljnom načinu odlučivanja. Dali smo sve od sebe, osigurali smo uvjete i ključni mehanizam da se vaš glas u ovoj pandemiji čuje, a s nestrpljenjem vas očekujemo na štandovima“, rekla je Selak Raspudić.

Saborski zastupnik Marin Miletić rekao je kako će hrvatski narod pokazati da ima kičmu i da ima pravo sudjelovati u svim odlukama koje se tiču zdravlja i slobode svakog građanina u Hrvatskoj.

„Na čak 1200 štandova, u svakom gradu, mjestu, na trgovima, prikupljaju se potpisi, stižu nam fotografije s brojnih štandova širom Hrvatske. Ovaj referendum bit će jasna poruka Plenkoviću i njegovom parapolitičkom tijelu“, rekao je Miletić.

Saborski zastupnik Nikola Grmoja istaknuo je kako od najave referenduma, kruže različiti spinovi, na koje ne treba nasjedati.

„Mi se zalažemo za visoki konsenzus odlučivanja u Hrvatskom saboru, a ne da se dvostrukim mjerilima teroriziraju ljudi koji ne mogu na svoja radna mjesta, ne mogu u knjižnice, ali mogu u šoping centre i kockarnice. Ustavni sud je već dao za pravo Vladi, kao da se Ustav može koristiti kao a la carte menu, hoćete li članak 16 ili 17? Iz središnjice HDZ-a prijete ljudima otkazima ako potpišu za referendum. Ako se povučemo oni neće stati nego će se represija nastaviti“, kaže Grmoja.

Saborski zastupnik Nino Raspudić pozvao je sve građane, cijepljene i necijepljene, lijeve i desne, sve političke stranke da se pridruže zadnjoj liniji obrane demokracije.

„Danas počinje prikupljanje potpisa i traje iduća dva tjedna, što znači iduća dva tjedna su ključna… svi znate tu rečenicu. Mi od početka zagovaramo da se odlučivanje vrati u Hrvatski sabor, da se legalnim metodama treba boriti protiv pandemije. Vidimo inicijative od SDP-a do Možemo zadnjih dana koje sadrže sve ono što sadrži naše prvo pitanje, stoga ih pozivam da nam se pridruže. Sve je tanja granica, evo njemački kancelar je rekao da će skratiti trajanje covid potvrda na šest mjeseci, pa će u istoj poziciji biti i cijepljeni i necijepljeni“, rekao je Raspudić.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj