fbpx

Vijesti:

18. siječnja 2022.

Božo Petrov: Plenković je odavno demontirao institucije koje bi nešto mogle promijeniti!

Božo Petrov u Oporbenom zarezu o demografskoj slici Hrvatske:

Vlada ništa ne poduzima jer njima ovakav sustav odgovara, a Plenković je odavno demontirao institucije koje bi nešto mogle promijeniti

Ovakva demografska slika je nažalost očekivana, i demografi su najavljivali strmoglavi pad broja stanovnika, nikakve strategije godinama nije bilo na pomolu, a oni Vladini PR uratci svakih godinu, dvije, trebali su poslužiti kao privid da se nešto poduzima.

“Budimo realni, nije se ništa u Vladi poduzelo, jer je to sustav kakav njima odgovara, to je sustav koji radi za njih, oni su zbrinuti i ništa im ne fali. Nezadovoljni su otišli iz Hrvatske i šalju doznake iz inozemstva svojim obiteljima, što opet odgovara vladajućima. Podobni ostaju, ništa im ne fali i nisu uopće motivirani mijenjati sustav”, rekao je Petrov.

Na pitanje što misli o izjavi premijera Plenkovića o demontaži države, Petrov je odgovorio:

“Kako je moguće demontirati već demontirane institucije?!  Pa upravo on ih je već odavno demontirao. Ne možete srušiti nešto je već srušeno. Hoćete mi reći da je DORH čitav, nakon što je glavna državna odvjetnica uhvaćena u laži, pa je europski tužitelj morao zatražiti uhićenje bivše ministrice Žalac, koju su oni pošto poto htjeli zaštiti”, kaže Petrov.

Na pitanje o mjeri “Biram Hrvatsku” i 200 tisuća kuna poticaja za povratak u Hrvatsku, rekao je da je to “mito”.

“Ja to gledam kao mito. Tri glavne stvari zbog koje ljudi odlaze iz Hrvatske, i to sva istraživanja, iskustva i reportaže pokazuju – da su otišli jer više nemaju povjerenja u pravnu državu. Nije pravedna, pravosuđe ne funkcionira. Nemaju radna mjesta. Sad mi molim vas recite, koji se to razlog njihovog odlaska riješio s 200 tisuća kuna? Je li se možda riješilo radno mjesto? Nije. Je li se možda riješila pravno funkcionirajuća država? Pravosuđe, uprava, birokracija? Je li se nešto riješilo s 200 tisuća kuna? Nije. Ništa se nije riješilo”, ističe Petrov.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj