fbpx

Vijesti:

28. siječnja 2022.

Grmoja: ‘Testiranje učenika koštat će 70 milijuna kuna. Zašto? Da bi se netko iz HDZ-a namirio‘

Razbacujete se novcem da netko na tim testovima zaradi, poručio je Mostov zastupnik!

“Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, Vlada i Stožer civile zaštite daju 70 milijuna kuna za testiranje djece. Dijelit će se testovi roditeljima, a roditelji uopće djecu ne moraju ni testirati. Zašto? Da bi se netko iz HDZ-a namirio”, rekao je Grmoja u slobodnom govoru.

Škole nam nemaju ni osnovne potrepštine, a učitelji i profesori nam imaju male plaće. Vi se razbacujete novcem da netko na tim testovima zaradi novac, dodao je.

Poručivši kako je “dosta više tih suludih mjera”, podsjetio je i da je ministar financija Zdravko Marić danas upozorio da ćemo zbog omikron varijante koronavirusa imati paralizu rada javnih službi jer je sve više djelatnika javnih službi ili na bolovanju ili u samoizolaciji.

Grmoja je rekao i da je, iako su covid-potvrde obavezne za ulazak u javne službe, to rezultat vladine politike.

Odgovarajući na jučerašnju izjavu ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana kako bi, kada bi imao malo dijete, rekao mu da ne bude kao Grmoja, poručio je kako je ponosan da Grlić Radman i “takve lopine iz komunističkog režima, čiji su roditelji bili komunistički direktori, svojoj djeci govore: Ne budi kao Grmoja”.

Upozorivši na demografske probleme u zemlji, Grmoja se upitao tko je odgovoran za iseljavanje iz Hrvatske i što će se, po nalogu Ustavnog suda, morati prekrajati izborne jedinice jer u slavonskim izbornim jedinicama ima sto tisuća birača manje.

Poručio je da su za to odgovorni vladajući jer nisu ponudili ni jednu demografsku mjeru. “Jedina politička opcija koja je prije par dana predstavila cjelovit demografski program je Most”, kazao je.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj