fbpx

Vijesti:

17. veljače 2022.

Marija Selak Raspudić: Premijer je djetinjast i ne želi smijeniti ministre na zahtjev oporbe

Saborska zastupnica Marija Selak Raspudić bila je gošća N1 Studija uživo.

Komentirala je činjenicu da je Europska komisija odobrila produženje roka za korištenje sredstava za obnovu iz Fonda solidarnosti. Rekla je da se nada da se produženje roka nije dogodilo zato što je Andrej Plenković telefonirao Ursuli von der Leyen.

“Europska unija ne bi smjela funkcionirati kao lobistička organizacija nego na temelju prava koje imaju određene zemlje članice, na temelju argumenata. I dalje smatram da je njegov istup bio potpuno neumjesan i pokazuje jedan način funkcioniranja koji je njemu možda normalan u hrvatskoj politici. Drago mi je da je rok produžen, ali ništa ne opravdava činjenicu da novac još uvijek nije potrošen. Nije ovo uspjeh, ovo je možda odgađanje našeg dugoročnog neuspjeha. Nadam se da će me razuvjeriti i da će se veći broj sredstava povući u narednom razdoblju”, rekla je.

Plenkovićeve izjave o oporbi kao “šaci jada” komentirala je riječima da je premijer nervozan i pokazuje sve više gubitak tla pod nogama.

Smjena ministara

“Nervozan je zato što je okružen suradnicima koje je sam izabrao, a polako padaju jedan po jedan kao domino kocke, dolaze pod istražne organe. Njegov jedini način da uvjeri građane da može ostati premijer je ne kvalitetom svoga rada, nego time da optuži oporbu da uopće ne postoji, da je šaka jada i ide prema jednom sve vulgarnijem izričaju”, kazala je.

Oporba, kaže, ne može srušiti nikoga od ministara zato što nema dovoljno ruku u Saboru, ali je ono što oporba čini opozivom je da stavlja fokus na rad određenog ministra.

“Budući da imamo poprilično djetinjastog premijera, on to ne želi učiniti na zahtjev oporbe. Jer misli da je to dokaz njegove slabosti. Pokazivanja slabosti se boji samo onaj tko jest slab”, govori Selak Raspudić.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj