fbpx

Vijesti:

17. veljače 2022.

Miletić o prebrojavanju potpisa za referendum: Još jednom pozivam Malenicu da ne mulja, da ne igra ‘igre opsjena’

Most je u četvrtak pozvao Vladu i ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenicu da se organiziraju i prebroje 410.000 potpisa koje je Most prikupio u sklopu referendumske inicijative “Odlučujmo zajedno” i “Dosta je stožerokracije” za ukidanje covid potvrda.

“Saboru smo 24. siječnja predali potpise, danas prolazi 24. dan da se ništa nije dogodilo. Pozivamo vladajuće da krenu s brojanjem potpisa jer je 410.000 potpisa za svaku inicijativu, ukupno preko 800.000 potpisa za referendum“, rekla je predstavnica građanskih inicijativa Iva Rem na konferenciji za novinare.

Mostov saborski zastupnik Marin Miletić podsjetio je kako je ministar Malenica jučer najavio da će prebrojavanje potpisa trajati 15 do 30 dana.

“Još jednom pozivam Malenicu da ne mulja, da ne igra ‘igre opsjena’, neka organiziraju ljude i prebroje potpise”, rekao je.

Istaknuo je kako je 410.000 građana Hrvatske zatražilo referendum pa ako premijer Plenković i “njegova družina” poštuju demokraciju i demokratske procese onda će napraviti ono što im je zadaća – prebrojati potpise i građanima osigurati pravo na referendum.

“Ovo je još jedan naš vapaj s Trga svetog Marka vladajućima da ne budu nervozni – nema razloga za nikakvu nervozu, pogotovo kada ispred sebe imate građane koji traže referendum. Neka nam referendum i daju”, poručio je Miletić.

Treba objektivno regulirati naknade za saborske zastupnike

Upitan kako gleda na naknade za odvojeni život saborskih zastupnika i treba li to i dalje postojati, odgovorio je kako nije isto živi li netko u Splitu ili Dubrovniku, a izabrani je zastupnik i dolazi u Zagreb na posao tri ili četiri dana u tjednu, ili živi u Zagrebu i dolazi na posao za pet ili 15 minuta.

“Ja sam za to da se sve regulira i da bude objektivno posloženo, s time da hrvatski građani trebaju znati što svaki zastupnik radi, koliko radi i koji je njegov opseg posla”, rekao je Miletić.

Upitan znači li to da nije za ukidanje naknade ponovio je kako se sve treba pravedno regulirati i da građani znaju što njihov zastupnik radi.

“Neki od nas su i vikendima na terenu, neki od nas su u osam mjeseci napravili 49.000 kilometara s autom i rade svoj posao kako treba, ali nije na meni da upirem prstom u ikoga i analiziram što rade koji zastupnici, tu su službe, svi oni odgovorni”, kaže Miletić.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj