fbpx

Vijesti:

4. ožujka 2022.

POVEZIVANJE GRAĐANA I UPRAVE! Miro Bulj pokrenuo ‘Vrime za Sinj’

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj pokrenuo je inicijativu pod nazivom ‘Vrime za Sinj’ radi poboljšanja komunikacije između građana i Gradske uprave. Planira postići to kroz provedbu interaktivnih radionica i edukativnih predavanja s ciljem zajedničkog definiranja novih razvojnih kapaciteta i strateških prioriteta za razvoj Grada Sinja.

Prva radionica na na temu skorog osnivanja ICS-a – Inovacijskog Centra Sinj održat će se u subotu, 5. ožujka, od 17 sati u Galeriji Sikirica.

– Prvom temom rasprave ‘Na mladima Sinj ostaje’ nastojat će se usuglasiti mišljenja i želje studenata i visoko obrazovnih institucija, posebice Sveučilišta u Splitu.

Druga tema ‘Uz malo vitra raširi svoja krila’ pokušat će definirati potrebe sinjskih poduzetnika i potencijal budućeg Sinja. Gradonačelnik ovim činom nastoji osvijestiti važnost podupiranja mladih poduzetnika na području Sinja, pružajući im pomoć u razvoju i stručnom usavršavanju – poručuju iz Grada.

Ova inicijativa već je usklađena je s važnom Odlukom Gradskog vijeća Sinja koje je odobrilo nekadašnji prijedlog Mira Bulja o stipendiranju svih studenata  s područja Grada Sinja na visoko obrazovnim institucijama u Hrvatskoj. Sljedeći korak je, tvrde, osiguranje preduvjeta za kvalitetna radna mjesta kako bi se današnji studenti nakon završetka studija lakše zaposlili u struci.

– Gradonačelnikova inicijativa trebala bi pokrenuti projekt koji će doprinijeti uključivanju svih ljudskih potencijala i novih ideja u ozbiljno promišljanje o budućnosti Grada. Ova inicijativa odvijat će se paralelno s aktivnostima usmjerenim na pokretanje gospodarskih projekata u Sinju.

Kako bi projekti pružili najbolje moguće rezultate i bili prilagođeni željama građana, organiziramo fokus grupe na koje pozivamo sve zainteresirane građane koji  će imati priliku izraziti svoja mišljenja i prijedloge te saznati detalje planiranih aktivnosti – također navode iz Grada.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj