fbpx

Vijesti:

Troskot
8. ožujka 2022.

Troskot: „Povukli smo konkretan potez nezadovoljni onim što je Vlada poduzela“

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot na današnjoj je konferenciji za novinare istaknuo kako je još jučer u saborsku proceduru upućena Interpelacija o energetici, za koju je skupljen dovoljan broj potpisa i koju je oporba podržala.

„Nezadovoljni onim što je Vlada do sada poduzela vezano za energetske mjere, predložili smo Vladi značajnije smanjenje ili čak ukidanje trošarina dok traje ova kriza. Ovo što je Vlada napravila je nedovoljno budući da su zbog rasta cijena, a preko PDV-a napunili državnu blagajnu. Ovo smanjenje od 20 do 40 lipa je nedovoljno.

Podsjećam da je klub Mosta prvi još početkom rujna upozorio na infaciju i da smo potpisima natjerali guvernera Vujičića da dođe u Sabor kako bi nas upoznao sa stanjem, ali i kako bismo natjerali Vladu na reakciju. Osim toga početkom siječnja 2022. izračunali smo projekcije rasta cijena energenata i iako se sve što smo predviđali ostvarilo ministar Ćorić nas je nazivao dežurnim katastrofičarima. Na rast cijena sad dodatno utječe i ruska agresija pa je nužno da Vlada poduzme odlučnije poteze.

Ova interpelacija uz to sadrži dugoročna energetska rješenja i usmjerenja u geotermalne izvore, mikrosolare i dodane eksploatacije plinskih polja U Hrvatskoj. Također interpelacija traži od Vlade Republike Hrvatske da se izjasni po pitanju nuklearne energije s obzirom da susjedne zemlje ulažu znatna sredstva u razvoj nuklearnih elektrana.

 


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj