fbpx

Vijesti:

11. ožujka 2022.

Grmoja: Opasno da iz MORH-a tvrde da su pratili letjelicu i nisu reagirali

Saborski zastupnik Mosta, Nikola Grmoja, za N1 je komentirao reakciju MORH-a na pad nepoznate letjelice u Zagrebu.

“Velika većina zastupnika iz SDP-a i Možemo! svake godine na izglasavanju proračuna kao amandmane šalju skidanje proračuna za Oružane snage Republike Hrvatske. Vidimo sada koliko je to opasna politika bila, jer kroz dugo razdoblje smo malo ulagali u vojsku. Mi protuzračnu obranu srednjeg i velikog dometa nemamo, a i u ovu kratkog dometa se malo ulagalo. Upravo bio nam ona bila adekvatna za ovakvu bespilotnu letjelicu koja je pala u središte glavnog grada jedne članice NATO-a”, rekao je Grmoja.

“Slučajnosti su uvijek moguće, ali ono što je opasno da iz MORH-a tvrde da su pratili letjelicu i nisu reagirali. Ona nije smjela doći u glavni grad Republike Hrvatske, trebali su je presresti negdje prije i srušiti. Ili je nisu uopće pratili ili su je pratili i nisu imali čime reagirati. Mi sad čujemo svakakve informacije. Mi smo trebali od Mađarske biti informirani, očito se zakazalo, a samo odgovorni moraju dati prave informacije”, rekao je Grmoja.

Istaknuo je da se u vojsku proteklih godina nije dovoljno ulagalo. “Mi to trebamo shvatiti kao signal da nismo dovoljno ulagali u oružane snage, vojsku, protuzračnu obranu i svi koji su svih ovih godina govorili da treba demilitarizirati društvo, da ne treba ulagati u vojsku i da nam je to nepotrebno, svi ti argumenti gube na snazi”, rekao je Grmoja.

“Ja sam to rekao i u sabornici, a Beljak mi je rekao da idem u Ukrajinu ako mi se ratuje. Meni se ne ratuje, ali želim da imamo jaku vojsku i jaku protuzračnu obranu i mislim da to svaka normalna država želi i da svaki normalan političar to treba zagovarati”, rekao je Grmoja.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj