fbpx

Vijesti:

15. ožujka 2022.

Pobjeda demokracije – Most prikupio dovoljno potpisa za referendum

Saborski zastupnici Nikola Grmoja, Nino Raspudić i Zvonimir Troskot danas su na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru istaknuli kako je utvrđeno da je za obje Mostove referendumske inicijative prikupljen dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma, što je pobjeda demokracije u Hrvatskoj, a građani su pokazali da imaju kralježnicu i da žele referendum za ukidanje covid potvrda i stožerokracije.

„Ovo jest velika vijest koliko god se želi obezvrijediti pod krinkom da više nije aktualna zbog ukrajinske agresije, ali itekako jest, jer se stožerokracija u jesen može vratiti. Osim toga rast cijena nije nastupio samo zbog agresije, već smo i prije imali rast cijena energenata i hrane zbog zatvaranja, a moguće da nas čekaju opet takve odluke. O našim pravima ne može odlučivati dvoje, troje ljudi nego dvotrećinska većina u saboru, a činjenica da je ovo tek drugi put da su skupljeni potpisi za referendum. Vladajućima je za prebrojavanje potpisa trebalo dva mjeseca, dvostruko više nego što je trebalo volonterima Mosta“, rekao je Grmoja.

Nino Raspudić je naglasio da je ovo velika pobjeda demokracije u Hrvatskoj i da su građani pokazali da ne predaju svoja prava.

„Mnogi nam nisu davali šanse, opstruiralo se na svakom koraku, a pokazalo se da smo bili u pravu. Referendum je jedini način da se kroz institucije kaže dosta je. Jesen opet može donijeti stožerokraciju a ovim se to trajno sprječava, kao donošenje nedemokratskih odluka kontra ljudskih prava. Zato ova tema nije passe kako se pokušava uvjeriti, nego je aktualnija nego ikad jer je očito da nas vladajući drže permanentno u izvanrednom stanju i to zato da bi prikrili svoje nekompetencije, korupciju i lopovluk. Ministri okrivljeni za koruptivna kaznena djela i dalje sjede na svojim mjestima iako bi u svakoj demokratskoj zemlji bili odavno smijenjeni i ovakva Vlada ne bi opstala nakon afere Žalac, a kamoli nakon afere Ćorić, pa nakon uhićenja ministra Horvata, pa nakon okrivljenog potpredsjednika Vlade Miloševića i na kraju ministra Aladrovića. Vrhunac je sada i nekompetencija ministra Banožića. Hrvatsku zarobljenom drže potpuno nekompetentni, nemoralni, kriminalizirani ljudi“, rekao je Raspudić.

Zvonimir Troskot je odgovorio na pitanja vezana za poskupljenje energenata i hrane, te istaknuo kako će se Most boriti za veće smanjenje trošarina, kako bi se smanjio udar na građane.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj