fbpx

Vijesti:

17. ožujka 2022.

Miro Bulj šokirao HDZ-ovce: Zašto Plenković nije imao hrvatsku pušku na svom hrvatskom ramenu?

Treba li Hrvatska vratiti služenje obveznog vojnog roka? Treba li on, prema danskom modelu, trajati četiri mjeseca? Kako bi se u tom slučaju, zbog prigovora savjesti, reguliralo civilno služenje? Kakva nam je nacionalna sigurnost? Tko danas čuva hrvatsko nebo?

“Vlada i predsjednik ponašaju se neprimjereno”

Screenshot 2022 03 17 at 05 23 55 Treba li Hrvatska vratiti sluzenje obveznog vojnog roka

Miro Bulj iz Mosta rekao je kako se u ovoj situaciji, agresije na Ukrajinu, i Vlada, ali i predsjednik države ponašaju neprimjereno.

– Pričamo o raketi, odnosno o dronu koji je pao kod studentskog doma, članica smo NATO-a, drugi dan se iseljavaju studenti, pričamo je li bilo eksploziva ili ga nije bilo, koliko ga je bilo. Avioni lete tijekom tiskovne konferencije… Da se ovako upravljalo krizom devedesetih godina, i da je dr. Franjo Tuđman sa svojim suradnicima tako upravljao, to bi bila katastrofa. Bio sam u Domovinskom ratu i ovo je za mene razočarenje, s oba brda, poručio je Bulj.

Naglasio je kako obrambeni sustav tako ne funkcionira.

– Ne treba na tome politizirati. Mi moramo govoriti o ugrozi nacionalne sigurnosti, moramo razgovarati kome i gdje je zborno mjesto. Od 2008. do danas mi nemamo obavezni vojni rok. Samo mali broj ljudi su bili dragovoljni ročnici, pa sada se postavlja pitanje – tko sve zna rastaviti pušku?, pita Miro Bulj.

– Ja sam za to da imamo iskusne ljude iz Domovinskog rata, da ih uključimo ne samo u sustav vojnog roka, već da ljudima u srednjoškolskom obrazovanju pokažemo što znači upravljati puškom, da im pokažemo rastaviti pušku, poručio je.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj