fbpx
27. travnja 2022.

GRMOJA I BAKULA: JEDINO MORALNO JE DA ŽUPAN DEKANIĆ DA OSTAVKU I NA NJOJ INZISTIRAMO

Potpredsjednik Mosta i saborski zastupnik i Organizacijska tajnica Mosta i predsjednica Kluba županijskih vijećnika Mosta u Vukovarsko – srijemskoj županiji su na konferenciji za medije inzistirali na ostavci župana Vukovarsko – srijemske županije Damira Dekanića.

„ Župan Dekanić je izazvao prometnu nesreću u alkoholiziranom stanju, no još gora je stvar što je on izveo određenu prevaru da on nije vozač nego je kroz nekih 15-tak minuta pozvao svog prijatelja koji se policiji predstavio kao vozač. Pitanje je je li policija asistirala u cjelokupnoj prevari. Znamo da su često vrh policije i sami pojedini načelnici pod utjecajem politike. Primjer je slučaj u Zadru u kojem se 72- godišnjaka odmah priveli kada je rekao da premijera treba gađati  jajima. Želimo da se ispitaju sve okolnosti, a da župan Dekanić napravio jedino što je moralno da da ostavku„ – izjavio je Grmoja.

„ Župan Dekanić se drugi puta obraća javnosti i to  priopćenjem u kojem navodi da neće dati ostavku što je sramotan čin obzirom da navodi mještana i snimke sugeriraju da je župan u alkoholiziranom stanju slupao službeno vozilo, uništio auto i imovinu drugih osoba, a auto i njegov rad iz svoga džepa plaćamo mi, građani Vukovarsko – srijemske županije. Ispred Kluba županijskih vijećnika Mosta sam prva tražila očitovanje zašto se u kasnim satima upravljao službenim vozilom, zašto je prema njegovim navodima službenim vozilom očito upravljala neovlaštena osoba Krešimir Bičanić koji je 2015. izbo drugu osobu nožem te niz drugih pitanja. Prema navodima javnosti izgledno je da postoje određena dugovanja Krešimira Bičanića prema županu zbog čega je on došao i očito pomogao županu. Obzirom da župan kao odgovorna osoba nije odmah to jutro stao pred javnost i nije objasnio javnosti što se dogodilo vrlo je izgledno da je on odgovoran za prometnu nesreću što je veliki incident, a sigurno je odgovoran za korištenje i upravljanje službenim vozilom. U razvijenim demokracijama se daju ostavke za manje nepravilnosti dok se župan Dekanić ponaša kao malo dijete koje se skriva, koje šuti i ne želi se kao odrastao i odgovoran čovjek suočiti s nizom pitanja koje su postavili građani. Obzirom na sve, a posebice što više niti ijedno njegovo obrazloženje se ne može smatrati vjerodostojnim, inzistiramo na ostavci župana Dekanića“ – izjavila je Kristina Bakula.

 


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj