fbpx
10. svibnja 2022.

Bulj i Markotić u Splitu prozvali HAKOM zbog harača nad hrvatskim građanima

Pozivam sve gradonačelnike i načelnike, dok traje javna rasprava, da ih zaustavimo jer se radi o ogromnom novcu, poručio je Bulj

Izvor: DalmacijaNews

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) pogoduje Deutsche Telekomu, a koji je većinski vlasnik dionica Hrvatskih telekomunikacija, i to jer se novim Pravilnikom pravo puta za elektroničku komunikacijsku infrastrukturu za nerazvrstane ceste smanjila sa 8 na 2,40 kuna po kvadratnom metru ceste, iz Splita je poručio Miro Bulj, saborski zastupnik Mosta i gradonačelnik Sinja.

To u konačnici znači da ako HAKOM donese Pravilnik nakon javnog savjetovanja, manje novca će biti za lokalne samouprave, tvrdi Bulj čak 150 milijuna kuna godišnje za 556 jedinica lokalne samouprave u cijeloj Hrvatskoj.

– Nastavak je ovo harača nad hrvatskim građanima, harača obitelji Mišetić koja ima velik utjecaj na Vladu Andreja Plenkovića – rekao je Bulj.

– Pozivam sve gradonačelnike i načelnike, dok traje javna rasprava, da ih zaustavimo jer se radi o ogromnom novcu dok u isto vrijeme Deutsche Telekom u Hrvatskoj ima najveću dobit u Europskoj uniji ima – čak 42 posto, a usluge nisu nigdje gore nego u Hrvatskoj – jasan je bio Sinjanin.

Grad Split bi ovime, ako se Pravilnik usvoji, mogao izgubiti 2 milijuna kuna prihoda.

Zbog toga je kandidat za gradonačelnika Splita Josip Markotić pozvao je svoje protukandidate i povjerenicu Vlade RH grada Splita za poslove gradonačelnika Mirnu Vežu da “obrate dužnu pažnju na izmjene ovog Pravilnika”.

– Zamislite koliko bi se moglo napraviti vrtića, škola, socijalnih ustanova ili pomoći zdravstvu za tih 150 milijuna kuna – pita se Bulj.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj