fbpx

Vijesti:

7. lipnja 2022.

GODINA MANDATA / Bulj prvi uveo uskrsnice u Sinju, najavio i moguću isplatu ‘alkarice’

Izvor: dalmatinskiportal.hr

Sinjski gradonačelnik predstavio je projekte na kojima radi

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj danas je na konferenciji za novinare, koja je sazvana na 1. godišnjicu od početka obnašanja dužnosti gradonačelnika, izvijestio o aktivnostima koje je sa svojim kabinetom provodio na realizaciji projekata u posljednjih godinu dana, iz domene upravljanja imovinom, prostornog uređenja, zaštite okoliša, potpora poljoprivrednicima i poduzetnicima, infrastrukturnih projekata na području Grada, prometnih aktivnosti, projekta ‘Sinj u sridu’, programa za mlade i drugih.

Kao najznačajniji i povijesni projekt, koji je krenuo upravo zbog njegova angažmana s resornim ministarstvom, istaknuo je projekt Aglomeracije Sinj vrijedan nešto manje od pola milijarde kuna kojim će se, među ostalim, priključiti 8827 novih stanovnika na sustav odvodnje otpadnih voda i 18753 stanovnika (postojećih korisnika) na poboljšani sustav javne vodoopskrbe na području grada Sinja i okolice. Podsjetio je i kako je Grad uložio 380.000,00 kn za novi rotor na ulazu u grad.

Sinjski gradonačelnik napomenuo je kako da je uveo aplikaciju Transparentan Sinj na kojoj svi građani mogu vidjeti Proračunsko trošenje novca, a dodao je i kako ne koristi gradsku karticu te da nije potrošio niti jednu jedinu kunu niti ima račun u Gradu Sinju.

Istaknuo je kako je objavljen Javni poziv za poduzetnike i obrtnike, kojima će na raspolaganju biti pola milijuna kuna.

– Ove godine i poljoprivrednicima je na raspolaganju milijun kuna, odnosno 300 tisuća kuna više nego u prethodnom proračunskom razdoblju – rekao je Bulj

2022 06 07 16 41 3718

Gradonačelnik je najavio i mjere kojima će Grad Sinj poticati rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji kroz program ‘Ostani Tu.’

– Ovim programom će se sufinancirati troškovi ishođenja akata o građenju, troškovi kupnje građevinskog zemljišta, sufinanciranje kupnje i dovršetak izgradnje stambenog objekta i sufinanciranje troškova priključka na komunalnu infrastrukturu. Program je na savjetovanju – kazao je.

Gradonačelnik je također izvijestio o aktivnostima i projektima iz područja predškolskog odgoja, kulture, sporta, školstva, socijalne skrbi i civilne zaštite.

Povećao se i iznos koji grad uplaćuje dječjim vrtićima po djetetu s 950,00 na 1.450,00 kuna dok je novom mjerom za svako neupisano dijete osigurano tisuću kuna. Najavio je završetak izgradnje vrtića u Brnazama, u novoj Crkvi sv. Nikole Tavelića, koji će moći primiti od 70 do 80 djece, kao i projekt vrtića u Glavicama za koji je potrebno riješiti imovinsko-pravne odnose te izradu dokumentacije za vrtić u Karakašici.

– Povećane su studentske stipendije svim redovnim studentima sa 700 na 800 kuna, a osigurane su stipendije za učenike slabijeg imovinskog stanja. Osiguran je besplatan prijevoz učenicima i studentima, nagrađeni su izvrsni učenici i studenti, a nagrađeni su i diplomanti sa 5.000,00 kuna – istaknuo je.

Prvi put u povijesti grada umirovljenici i nezaposleni uz božićnicu dobili su i uskrsnicu, a najavio je i mogućnost podjele ‘alkarice’ za dane Alke i Velike Gospe.

Gradonačelnik je podsjetio je i na program javnih radova na kojima trenutno radi 10 osoba kao i projekt ‘Zaželi 2’ na kojem je zaposleno 35 žena.

Napomenuo je kako su u prvoj godini mandata izbrisani pješački prijelazi u sklopu kružnog toka u Vukovarskoj ulici, izgradila se oborinska kanalizacija na državnoj cesti u Karakašici, donesena je Odluka i građanima omogućeno jednom godišnje besplatno pražnjenje septičkih jama te kako se nasipaju se zapušteni poljski i makadamski putevi diljem grada, a završeni su i radovi sanacije odlagališta komunalnog otpada Mojanka, i to prvi dio prve faze radova.

Najavio je i novi projekt Grada Sinja ‘Alkarska staza’ koji će obogatiti turističku ponudu Grada i druge zanimljive projekte u pripremi.

Gradonačelnik Bulj je istaknuo kako se stavio na raspolaganje svojim građanima.

– Ja gorim za Sinj. Ovaj posao radim punim srcem i maksimalno koliko mogu za sve naše građane. Narod će reći koliko sam uspješan – zaključio je.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj