fbpx
11. lipnja 2022.

Markotić: Prozivaju me kukavice zbog kojih ću se još intenzvnije boriti protiv nametanja stavova koji su u suprotnosti s elementarnim znanstvenim činjenicama

Kandidat Mosta za gradonačelnika Splita Josip Markotić danas se osvrnuo statusom na svojoj fb stranici na napade zbog njegova odlaska na sučeljavanje koje je organizirao LGBT centar Split.

Kukavice koje su se bojale danas doći, sada me prozivaju. Za razliku od njih, ja nemam problem i strah otići i razgovarati sa neistomišljenicima i jasno braniti svoje vrijednosti. Cijelo sučeljavanje i sve što sam rekao možete pogledati na poveznici u prvom komentaru. A evo jednog od odgovora na pitanje koje sam tamo danas izrekao.

NAMJERAVATE LI U ODGOJNO-OBRAZOVNIM I DRUGIM USTANOVAMA KOJIMA JE GRAD SPLIT OSNIVAČ PROVODITI UKLJUČIVE POLITIKE PREMA LGBTIQ OSOBAMA? I ŠTO PO TOM PITANJU PLANIRATE?

Ako mislite na edukaciju o poštivanju svih ljudi bez obzira na njihovo nacionalno, vjersko, seksualno i bilo koje drugo opredjeljenje, to svakako.

Ali ako pod uključivim politikama podrazumijevate edukaciju o tome da postoji više spolova i rodova, da postoji biološki spol, društveni spol, da postoji cijeli spektar rodnih identiteta, to nama apsolutno nije prihvatljivo i to nikako nećemo podržati. I ne samo da ne možemo to podržati nego ćemo se aktivno boriti protiv nametanja takvih stavova u odgojno-obrazovnim ustanovama. Jer smatramo da se radi o ideologiji koja je ne samo u suprotnosti sa svjetonazorom i vrijednostima za koje se MOST zalaže, nego je u suprotnosti i s elementarnim znanstvenim činjenicama.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj