fbpx

Vijesti:

21. lipnja 2022.

BULJ: ‘Zaštitit ću narod od harača, makar ne bio gradonačelnik!’

Izvor:  dalmatinskiportal.hr

Građani Sinja i Cetinske krajine neće plaćati pet puta veću struju, a samim tim  i vodu jer je Vlada RH preko HEP-a besramno povisila cijene te dovela u pitanje opstanak OPG-ova, obrtnika, poduzetnika i u konačnici svih nas koji smo ovakvim nemilosrdnim odlukama dovedeni na rub egzistencije – poručio je gradonačelnik Sinja Miro Bulj.

– Zar nije suludo da HEP diže cijene struje sinjskom ‘Vodovodu’ za 500 posto i ukida građanima pravo na dostupnu pitku vodu kada i ptice na grani znaju da samo sliv rijeke Cetine daje 40 posto hidroenergije RH, a tri puta više el. energije od NE Krško? S druge strane, odluku o poskupljenju struje i vode Vlada prebacuje  na lokalne samouprave pilatovski perući ruke od odgovornosti za sve veći kaos u državi koji su sami prouzročili – naveo je Bulj.

Podsjetio je da je tri puta zatražio razgovor s ministrom Tomislavom Ćorićem, potom s novim resornim ministrom Davorom Filipovićem  i HEP-om, a kaže da do danas od njih nije dobio odgovor.

– U Saboru sam predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću predložio raspisivanje javne nabave kako bi se dobila jedinstvena cijena HEP-ovih usluga za sve vodovode kao i ‘Vodovod i odvodnju Cetinske krajine’, ali ni to nije urodilo plodom – dodao je.

Potom je poručio:

– Neću vam dozvoliti da moj narod ostavljate bez radnih mjesta makar sutra ne bio gradonačelnik, ali ću se boriti svim snagama i na svim razinama da zaštitim svoj narod od bespotrebnog harača koji nas gura ispod ruba siromaštva.

Sinjani su uvijek bili dobri domaćini pa Vas i i ove godine pozivamo da sjedite u svečanoj loži i da umjesto brze ceste i svjetla na kraju tunela gledate u oči narodu kojemu ste ‘upalili mrak’.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj