fbpx

Vijesti:

12. kolovoza 2022.

Vrtići u Sinju se grade punom parom, Bulj: ‘Sve za našu djecu i naše obitelji’

Izvor: narod.hr

Vrtići na području Sinja grade se ubrzanim tempom. Sinjski gradonačelnik Miro Bulj objavio je u srijedu kako je Dječji vrtić “Muljika” u Glavicama koji je kandidiran za EU sufinanciranje dobio građevinsku dozvolu, a danas je podijelio fotografije novoizgrađenog vrtića “Nikolino” u Brnazama. Također je najavio da se priprema dokumentacija za gradnju trećeg vrtića u Karakašici.

Vrtić u Glavicama dobio građevinsku dozvolu

Upravni odjel za graditeljstvo i prostorno uređenje Splitsko dalmatinske županije – Ispostava Sinj izdao je Građevinsku dozvolu Gradu Sinju za rekonstrukciju, nadogradnju i prenamjenu dječjeg vrtića i jaslica u Glavicama.

Podsjećamo, riječ o Dječjem vrtiću ‘Muljika’ čijim je glavnim projektom planirana izgradnja vrtića sa četiri dnevna boravka, i to dva dnevna boravka za djecu jasličke dobi i dva dnevna boravka za djecu vrtićke dobi (ukupno 62 djece), s opremljenim vanjskim igralištem, objavila je u srijedu Ferata.

Projekt je u srpnju 2022. godine kandidiran i za EU sufinanciranje – Nacionalni plan oporavka i otpornosti 2021. – 2026. (NPOO) – Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava ‘Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova’, a procjena troškova za radove i opremanje samog objekta vrtića iznosi 7.945.108,06 kn.

Izdavanjem građevinske dozvole Grad je osigurao sve preduvjete kako bi se krenulo u nastavak rješavanja problema neupisane djece u sinjske vrtiće.

Fotografije novoizgrađenog vrtića “Nikolino”

Istovremeno, u tijeku je završno opremanje dječjeg vrtića u Brnazama koji bi trebao biti otvoren s novom pedagoškom godinom.

“U samo godinu dana izgradili smo novi vrtić “Nikolino” u Brnazama, u tijeku je završno opremanje 💪❤️

Jučer sam objavio da je Dječji vrtić “Muljika” u Glavicama kojeg smo kandidirali za EU sufinanciranje dobio građevinsku dozvolu, a danas sam obišao novoizgrađeni vrtić “Nikolino” u Brnazama. Također, pripremamo dokumentaciju za gradnju trećeg vrtića u Karakašici.

Uspjeli smo u prvoj godini mandata u Gradu Sinju izgraditi novi vrtić ,,Nikolino” u crkvi svetog Nikole u Brnazama, iako su mnogi tvrdili da je to nemoguće.

Na vrtiću su završeni svi građevinski radovi, asfaltiran je i obilježen parking, a na vanjskom igralištu je završeno i hortikulturno uređenje.

U unutarnjem prostoru vrtića u tijeku je opremanje vrtića namještajem i ostalom potrebnom opremom, a na igralištu je sve spremno za postavljanje vanjskih igrala za djecu.

Jako sam zadovoljan dinamikom i kvalitetom izvršenih radova, a novi vrtić “Nikolino” sigurno će biti jedan od najljepših u Hrvatskoj!

Svakim danom dokazujemo da su nam naše obitelji i djecu u fokusu našeg djelovanja i tim smjerom, ali i ovim snažnim intezitetom namjeravamo nastaviti.

Svečanost otvaranje vrtića očekuje se početkom nove pedagoške godine.” – objavio je u četvrtak sinjski gradonačelnik Miro Bulj.

Sinjsko gradsko vijeće nedavno usvojili važnu demografsku mjeru

Podsjetimo, osim brige za izgradnju vrtića, Grad Sinj ulaže i u druge demografske mjere. Tako je Gradsko vijeće prihvatilo demografsku mjeru “Ostani tu”, kojom se mladima dodjeluje do 75.000 kuna za rješavanje stambenog pitanja. Mjera se odnosi na sufinanciranje troškova ishođenja akata o građenju, kupnje građevinskog zemljišta, kupnje, izgradnje i dovršetka izgradnje stambenog objekta – prve nekretnine i sufinanciranje troškova priključka na komunalnu infrastrukturu.

“Našim ljudima treba olakšati osnivanje obitelji i kao gradonačelnik ću im pomoći u tome koliko god budem mogao. Sinj će biti primjer onoga što želimo učiniti na razini cijele naše Domovine” – poručio je tom prilikom za Narod.hr sinjski gradonačelnik Miro Bulj.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj