fbpx

Vijesti:

3. listopada 2022.

Klub Mosta pokrenuo saborsku proceduru da se Komšić u Hrvatskoj proglasi personom non grata  

Klub Mosta uputio je danas u saborsku proceduru zaključak kojim obvezuje Vladu RH i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova da Željka Komšića proglasi personom “non grata” jer bošnjačkim izbornim inženjeringom uzurpira mjesto hrvatskog člana predsjedništva po četvrti put.

Inicijativu je još sinoć najavio saborski zastupnik u Klubu Mosta Nino Raspudić, koji je izjavio da bi najpreciznije bilo reći da je Komšić antihrvatski član Predsjedništva BiH i da ga je davno trebalo proglasiti personom non grata u Hrvatskoj.
Mnoge su političke stranke i akteri u javnosti zazivali i najavljivali ovaj potez ali Most je prva politička stranka koja je službeno u Hrvatskom saboru pokrenula proceduru za proglašenja Komšića nepoželjnom osobom.

Zaključak je potpisao Božo Petrov, predsjednik stranke Most i predsjednik kluba zastupnika Mosta u Hrvatskom saboru.
“Sukladno članku 10. Ustava RH, ovim zaključkom se obvezuje  Vlada RH da u Republici Hrvatskoj proglasi nepoželjnim Željka Komšića zbog sustavnog uzurpiranja prava Hrvata u Bosni i Hercegovina na način da aktivno sudjeluje u izbornom inženjeringu, s kojim se nelegitimno postavlja na položaj predstavnika hrvatskog naroda pomoću glasova drugog naroda u Bosni i Hercegovini. Vladu RH se podsjeća kako je Republika Hrvatska jedan od jamaca Daytonskog mirovnog ugovora, te stoga ima dodatnu obavezu skrbiti o pravima Hrvata u Bosni i Hercegovini koja su zajamčena istim ugovorom”, stoji u zaključku Kluba Mosta.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj