fbpx

Vijesti:

dvije
28. prosinca 2022.

Dvije godine ljude na Banovini vuku za nos, odgovoran je Plenković

Zagreb, 28. prosinca 2022. – Na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru, uoči godišnjice potresa u Petrinji, saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja istaknuo je kako će se započeti razgovori s ostatkom opozicije kako bi se pokrenula inicijativa za opoziv ministra Paladine.

“Dvije godine vuku ljude na Banovini za nos dok treću zimu provode u kontejnerima da bi im danas gradonačelnica Petrinje poručila da sami obnove svoje domove, a svih nas je pozvala da ne kritiziramo Vladu zbog neobavljenog posla.”

Opozicija bi tu inicijativu mogla uputiti i prije 15. siječnja, do kada je Ustavna stanka u Hrvatskog sabora, iako se sama rasprava ne može održati prije toga datuma.
“Tražimo opoziv ministra Paladine zbog nestvarno spore obnove, za što ke kriv premijer Plenković. Plenkovića podsjećamo da je, ne tako davno, predlagao Paldinu iako je opozicija upozoravala kako to nije dobar izbor. Tom inicijativom želimo stvoriti dodatni pritisak na Vladu kako bi se neke stvari pokrenule”, rekao je Grmoja.

Podsjetio je kako je ovo treća Nova godina koju će ljudi na Banovini čekati izvan svojih kuća s čime se ne može i ne želi pomiriti.

Za pokretanje inicijative za smjenu ministra Paladine treba 30 potpisa saborskih zastupnika.
“Do sada sam se već telefonski čuo s kolegama iz SDP-a i Hrvatskih suverenista, a tijekom dana čut ću se i s ostalim oporbenom zastupnicima
i nadam se imati više potvrda, jer smo sutra s na Banovini koja vapi da joj se konkretno i brzo pomogne”, zaključio je Grmoja.

Istaknuo kako je jedini odgovoran premijer Plenković koji je imenovao tri ministra i dva ravnatelja Fonda za obnovu.
Ova inicijativa će nam poslužiti da dovučemo Plenkovića u Sabor kako bi objasnio zašto je unatoč našem protivljenju predlagao Paladinu za ministra.

Vrijeme je da preuzme odgovornost za debakl oko obnove!


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj