fbpx

Vijesti:

1. travnja 2023.

TKO JE NOSITELJ LISTE MOSTA NA VARAŽDINSKIM IZBORIMA

Nakon što je Most predao svoju kandidacijsku listu za predstojeće prijevremene izbore za Gradsko vijeće Grada Varaždina razgovarali smo s nositeljem liste, Krunoslavom Vorihom. Krunoslav ostavlja dojam smirenog čovjeka. Dragovoljac Domovinskog rata nakon kojega je upisao arhitekturu u Zagrebu govori kako su mu arhitektura i građevina, osim što su struka, zapravo hobi i strast. Ipak, veći dio svog radnog vijeka proveo je u turizmu, kao profesionalac. Oženjen je, ponosni otac dvojice sinova.

WhatsApp Image 2023 03 31 at 17.09.172

Pitali smo ga otkud mu poriv da se baš sada upusti u politiku. „Odluka o političkom angažmanu posljedica je spoznaje grube stvarnosti. Ponajprije, cijela „pandemijska“ epizoda svima nam je dala do znanja jednostavnu činjenicu – ili ćemo se mi baviti politikom ili će se ona baviti nama“, govori Vorih te nastavlja da uopće nije više puno razmišljao, nego se odlučio za ovaj korak shvaćajući kako je kucnuo zadnji čas da se neke stvari počnu mijenjati. Svjestan je da u gradu poput Varaždina, kao i u zemlji poput Hrvatske, gdje svatko svakoga poznaje, politički angažman izvan dviju tzv. „velikih“ stranaka nosi svoje posljedice, ali na to se više nije želio obazirati. Kaže, prevladala je ljubav prema gradu. „Rođeni sam Varaždinac. Varaždin je moja strast ali i hobi. Moja mjera i moj obrazac, kako bi rekao Miljenko Stančić. Pratim razvoj grada desetljećima. Varaždin je moje opredjeljenje. Moja supruga je iz drugog grada i “morala” je doći živjeti ovdje“ dodaje kroz smijeh.

WhatsApp Image 2023 03 31 at 17.09.17

A upravo zbog toga je za svoj angažman odabrao Most kao političku opciju koja njeguje slobodu kao najviši politički i demokratski ideal i koja pojedincu omogućuje da slobodno djeluje. „Most kao da je pisan za mene kao pojedinca“, zaključio je jednostavno te dodao da u vrijednostima koje njeguje i promiče Most prepoznaje svoje vlastite vrijednosti. Ovdje ga zaustavljamo i pitamo zašto misli da se Most i kandidati Mosta u Varaždinu razlikuju od drugih političkih stranaka i njihovih kandidata. „Razlika je u pristupu politici. Mi smo tu iz ideala, ljubavi prema našem gradu. Nemamo baš nikakvih materijalnih ili bilo kakvih sličnih interesa. Mostovci Varaždina iskreni su i radišni ljudi, uglavnom dolaze iz realnog sektora, s fanatičnom voljom za mijenjanje stvari“, objašnjava nam te dodaje kako je Most spreman preuzeti dio odgovornosti za upravljanje Varaždinom već na ovim prijevremenim izborima.

WhatsApp Image 2023 03 31 at 17.09.171

Odgovaramo mu da se to podrazumijeva, ali i da preuzimanje odgovornosti za upravljanje nekim gradom znači da mora postojati vizija kako se taj grad treba razvijati. Pitamo ga koja je jedna stvar koju osobno želi riješiti svojim radom u Gradskom vijeću Varaždina. „Sigurno da osobno najviše mogu dati u području turizma i njegovog razvoja u Varaždinu s obzirom da tu imam veliko iskustvo i praktično znanje, a Varaždin uopće nema strategiju razvoja turizma“, ističe Vorih te nastavlja kako i prije toga postoje neki akutni gradski problemi koje kratkoročno, već do kraja ovog mandata, treba riješiti. Pritom se nadovezuje: „Grad ima ozbiljnih problema s prometom, parkingom, javnim gradskim prijevozom, a na dugogodišnji problem s balama smeća uopće ne treba trošiti riječi, to je općepoznato i tu ćemo inzistirati na većem angažmanu države jer su troškovi sanacije tog odlagališta u Brezju premašili gradske mogućnosti.“

Za kraj ga pitamo kakav rezultat Mosta očekuje na izborima. „Očekujem dobar rezultat, da uđemo i da kontroliramo rad Gradskog vijeća, a onda ćemo mi dati svoj doprinos.“, zaključuje Vorih.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj