fbpx

Vijesti:

23. svibnja 2023.

MIRO BULJ: “Ako HDZ i SDP nastave kočiti razvoj Sinja, idemo na nove izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće”

Jučer su vijećnici HDZ-a i vijećnik SDP-a zajedno napustili sjednicu Gradskog vijeća Grada Sinja, onemogućivši tako donošenje novog prostornog plana koji je predložio gradonačelnik Miro Bulj.

“Takav potez se ne može objasniti ničim drugim nego politikanstvom i pokušajem zaustavljanja razvoja Grada Sinja, posebno jer je na samom početku sjednice predsjednik kluba vijećnika HDZ-a, Stipe Perić, rekao da HDZ podržava izmjene i da će one biti u korist građana, ali da dolaze s zakašnjenjem. Nakon toga je napustio sjednicu s vijećnicima HDZ-a, onemogućivši tako donošenje Prostornog plana koji je javno podržao. Predložio sam Gradskom vijeću Grada Sinja Prostorni plan koji bi omogućio razvoj grada, privlačenje novih investicija, otvaranje novih radnih mjesta, kao i izgradnju stanova i obiteljskih kuća za mlade obitelji. Nažalost, danas su vijećnici HDZ-a i vijećnik SDP-a zajedno napustili sjednicu i srušili kvorum”, komentirao je gradonačelnik Bulj nakon sjednice, iznenadivši time vijećnike HDZ-a.

Također je poručio da je Sinj krenuo u pravom smjeru, da je njegova gradska uprava u manje od dvije godine otvorila dva gradska vrtića, čime se ne može pohvaliti nijedan novoizabrani gradonačelnik, te da je značajno povećao ulaganja u razvoj, poljoprivredu, demografske mjere, kao i ulaganje u najpotrebitije. Odlučno je najavio mogućnost novih izbora ako vijećnici HDZ-a i vijećnik SDP-a nastave s namjernim opstrukcijama i destruktivnim politikanstvom.

“Ako nastave s istom praksom i budu opstruirali razvoj Sinja, ići ćemo na nove izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće. Uvjeren sam da će Sinjani kazniti takvu destruktivnu politiku i još više nam ukazati povjerenje”, poručio je Bulj, očito uvjeren u način na koji vodi Sinj i u potporu koju ima među građanima.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj