fbpx

Vijesti:

27. lipnja 2023.

OKRUGLI STOL: TRI GODINE PANDEMIJE – ŠTO SMO NAUČILI?

Danas je u Hrvatskom saboru naš zastupnik Marin Miletić organizirao i moderirao Okrugli stol o posljedicama pandemije i lekcijama koje smo naučili tijekom trogodišnje borbe s virusom. Razgovaralo se o vladinim politikama, utjecaju znanstvene zajednice i cenzuri dijela znanstvenika koji se nisu slagali sa službenim narativom. Iznesene su važne informacije i kritička razmišljanja o Covid-19 krizi, načinu na koji smo se suočili s izazovima i propustima koji su učinjeni.

Okrugli stol je bio prilika za sudjelovanje stručnjaka poput akademika Krešimira Pavelića, prof.dr.sc. Gordana Lauca, prof.dr. Valerija Vrčeka, prof.dr.sc. Stipe Kutleše, dr.sc. Ivane Pavić i prof.dr.sc. Tomislava Domazeta Loša.

Ova rasprava je otvorila pitanja o mogućoj štetnosti mRNA cjepiva, korištenju maski, uvođenju lockdowna i nedostatku dijaloga s Ministarstvom zdravstva i HZJZ-om. Sudionici su ukazali na propuste i nedosljednosti te pozvali na temeljitiju analizu politika koje su bile donesene tijekom pandemije.

Jedna od važnih poruka sa skupa bila je da je odgovor na Covid-19 krizu bio civilizacijski fijasko, te da je ova kriza ostavila duboke posljedice na društvo. Mladi ljudi su posebno pogođeni, s visokim stopama suicida, a mnoga su mala poduzeća morala zatvoriti poslovanje. Osim toga, mjere su kroz inflaciju negativno utjecale na financije većeg djela stanovništva.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj