fbpx

Vijesti:

30. rujna 2023.

Raspudić imenovan u predsjedništvo Mosta

Most nisu uspjeli slomiti, nastavljamo i dalje čisto i čvrsto, jači i organiziraniji do pobjede.
Saborski zastupnik Nino Raspudić, prošlog je tjedna postao član Mosta, a danas je jednoglasno primljen i u predsjedništvo Mosta.

Na ovaj je način finalizirao ono što je započeo još prije osam mjeseci kada je odlučio napustiti poziciju nezavisnog zastupnika i postati saborski zastupnik
Mosta.

“O Ninu Raspudiću ne treba trošiti previše riječi. Već više od 15 godina je jedan od najutjecajnih hrvatskih intelektualaca, a prije ulaska u politiku autor najčitanije i najutjecajnije kolumne u Hrvatskoj. Nema sumnje da je Nino svojim kvalitetama obogatio hrvatsku politiku. U ovom mandatu je sukreirao politike Mosta kao najaktivnijeg saborskog kluba, ujedno je i suautor Političke deklaracije Mosta. Ninovo učlanjenje u Most i ulazak u predsjedništvo su prirodan slijed događaja, ali ipak šalju jaku poruku biračima da je Most jedinstven i čvrst. Ostali oporbeni klubovi su prošli razne raskole i previranja, Most je kroz cijeli mandat ostao homogen, a ovim ulaskom Nina u Most i u predsjedništvo Mosta počinje nova stranica u djelovanju naše stranke”, poručio je predsjednik stranke Božo Petrov.

Predsjedništvo, kao najviše stranačko tijelo, ulaskom Nine Raspudića dobiva dimenziju više, a njegovo formalno učlanjenje u Most izazvalo je razne reakcije.

“Recentne podvale i napadi na Nina pokazuju strah korumpirane Plenkovićeve vlasti i njihovih satelita na desnici. To je snažan znak da smo na dobrom putu da oslobodimo hrvatske institucije iz stiska energetskih tajkuna i njihovih političkih igrača. Drago mi je da je predsjedništva jednoglasno podržalo ulazak Nina i da će nam se on pridružiti u službenom donošenju stranačkih odluka”, zaključio je Petrov.

Ovim potezom očito dolazi do dublje integracije i stranka Most još jača ulazi u godinu u kojoj Hrvatsku očekuju parlamentarni, europski i predsjednički izbori.

“Zbijamo redove. I pred nama i pred biračima je važna godina. Temeljne državne institucije su okupirane, koruptivna hobotnica vladajuće klike prodrla je u sve sfere društva. Čine sve da ljude učine demoraliziranima i pasivnima, da im ogade i politiku i demokraciju i Hrvatsku, dok njihova klijentela uredno izlazi na izbore. Institucije treba osloboditi i provjetriti od korupcije, vratiti ljudima nadu i konačno osloboditi golemi potencijal kojeg Hrvatska ima. Most nisu uspjeli slomiti, nastavljamo i dalje čisto i čvrsto, jači i organiziraniji do pobjede.“, poručio je Raspudić.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj