fbpx

Vijesti:

12. listopada 2023.

Bulj otvorio novi Dječji vrtić Ferata u Sinju

Otvoren novi Dječji vrtić Ferata u Sinju

Danas je u Sinju svečano otvorena nova jedinica Dječjeg vrtića Bili cvitak Sinj – vrtić Ferata. Svečanom otvaranju prisustvovao je gradonačelnik Sinja, Miro Bulj, koji je uz ravnateljicu Mirjanu Pavić i mnogobrojnu djecu obilježio ovaj važan trenutak. Fra Marinko Vukman, gvardijan i upravitelj sinjskog Svetišta, predvodio je molitvu i blagoslov novih prostorija.

Moderni prostori za kvalitetan predškolski odgoj

Ovaj moderno opremljen prostor, koji je u potpunosti preuređen u samo dva mjeseca zahvaljujući Gradu Sinju, predstavlja devetu jedinicu gradskog vrtića Bili cvitak. Sada će ovaj vrtić moći primiti dodatnih 60-ak djece kroz dvije vrtićke i jednu jasličnu skupinu.

Vrtić Ferata prostire se na 290 kvadratnih metara unutarnjeg prostora, koji uključuje kuhinju, te na više od 800 kvadratnih metara igrališnog prostora koji će biti opremljen modernim igralištima za djecu.

Izjave vodećih osoba

„Za vrtić u Glavicama je raspisana javna nabava, očekujemo odabir izvođača i početak gradnje. Taj bi vrtić trebao biti gotov do početka iduće pedagoške godine. Za EU sredstva kandidirali smo i vrtić u Karakašici. Oba vrtića imat će i jaslične i vrtićke skupine, tako da će se njihovim otvaranjem riješiti problem upisa djece u vrtiće. Osim toga, mi već tražimo rješenje za otvaranje još jednog odjeljenja i to za djecu jasličke dobi, kako bi do kraja ove godine mogli upisati jedan dio djece s liste čekanja, gdje ih je sada 150“, kazao je gradonačelnik Miro Bulj.

Ravnateljica sinjskog vrtića, Mirjana Pavić, pohvalila se novom ekipom od šest odgojiteljica te dvije spremačice koje su se pridružile timu. Istaknula je kako su napravili velik napredak u zaposlenju mladih odgojitelja, što je velik uspjeh za vrtić.

Buduća opremljenost vrtića

Ubrzo će se prostor vrtića dodatno obogatiti suvremenim igralima koja će pridonijeti cjelovitom razvoju djece.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj